Presentació 6K Gavà Fashion Week

El 5 d’octubre tindrà lloc la primera edició de 6k Gavà Fashion Week, un projecte impulsat pel dissenyador de joies de la ciutat, Abraham Vázquez, i organitzat per la Unió de Botiguers de Gavà que aplegarà joieria, moda i cultura entorn de la variscita. Es tracta de la pedra semipreciosa de color verd que extreien els gavanencs de fa 6.000 anys de les mines en galeria més antigues d’Europa, i les úniques dedicades a l’explotació d’aquest mineral, actualment aixoplugades per un equipament cultural de primer nivell; el Parc Arqueològic Mines de Gavà, que avui ha estat escenari de la presentació de la iniciativa als mitjans de comunicació.

6k Gavà Fashion Week compta amb la participació de 15 dissenyadors i creatius que han elaborat peces exclusives amb la pedra ancestral i autòctona de Gavà i de Catalunya. Són: Ana Ruiz, Laura Márquez, Carmen Landa, Charo Marín, Liane Katsuli, Luz Adriana, Maria Bringas, Maricela Cano, Pilar Aymerich, Raquel Lobelo, Susana Fernández, Teresa Andrés, Pedro Sequeros, Decimononic, i el mateix Abraham Vázquez. L’esdeveniment, que tindrà com a acte central una desfilada, compta amb el suport de l’Ajuntament de Gavà, i la col·laboració de l’associació comercial L’Illa de Gavà, de l’Asociación Joyas de Autor i de la Generalitat de Catalunya.

En la seva intervenció, Abraham Vazquez que va començar a dissenyar i comercialitzar joies de variscita fa més de 20 anys, ha posat en valor el mineral verd de Gavà: “Es tracta d’un material escàs a tot el món, però precisament això el fa diferent juntament amb la seva bellesa i amb les seves propietats màgiques que ja van descobrir i transmetre aquells que l’extreien fa 6.000 anys. Unes particularitats que em van captivar i que m’han portat a impulsar una iniciativa que ha d’unir tot l’engranatge de la nostra ciutat i a projectar Gavà al voltant del nostre element diferenciador, les mines neolítiques i la variscita els 365 dies de l’any. El gran objectiu és que quan es parli de la variscita, mineral encara desconegut, es parli també de la ciutat de Gavà.

L’alcaldessa Raquel Sánchez ha assenyalat que el 6k Gavà Fashion Week “serà un esdeveniment molt important. Parteix d’una visió molt ambiciosa, la d’aglutinar joieria, moda i cultura, i aprofitar tots els potencials de Gavà per projectar els artistes i creatius participants i també el nostre comerç, el nostre patrimoni cultural i, com no, el Parc Arqueològic, un equipament de referència a nivell nacional”. Sánchez ha afegit que aquest és un projecte que “està en plena consonància amb el model de turisme pel qual hem treballat els últims anys, definit en un pla estratègic, que es basa en la preservació i difusió dels nostres actius culturals i patrimonials, posicionar la ciutat i impulsar l’activitat econòmica en aquest sector. D’aquí que hagi resultat molt fàcil i atractiu col·laborar en un projecte que desitjo que sigui un gran èxit”.

Primera desfilada de culte a la variscita

La col·lecció, que inclou més de 300 peces, es presentarà per primera vegada al públic a la desfilada que tindrà lloc dissabte 5 d’octubre a les 18 hores a l’Espai Maragall. En l’organització es comptarà amb l’experiència de l’equip de la Pasarela España Madrid Fashion Weeek, encapçalat per Susan Villa, que presentarà l’esdeveniment. En el decurs de l’acte es reconeixeran la millor col·lecció i la millor joia. També hi participaran comerços de Gavà que mostraran les últimes tendències de la roba i els complements.

Presentació 6K Gavà Fashion Week

L’accés serà gratuït i amb invitació, que distribuiran gratuïtament un centenar de comerços de Gavà entre els seus clients. Aquestes invitacions es bescanviaran per entrades a la taquilla de l’Espai Maragall fins a arribar al límit d’aforament. La desfilada també tindrà un component solidari en oferir un espai on fer aportacions econòmiques per a la investigació del càncer de mama, coincidint amb la proximitat del dia internacional, que es commemora el 19 d’octubre.

L’endemà de la desfilada es farà una ofrena a la Mare de Déu de Bruguers, patrona de Gavà en el decurs d’un ofici religiós que inclourà la benedicció de la variscita. Serà a partir de les 10.30 h a l’ermita de Bruguers.

6k Gavà Fashion Week perdurarà molt més enllà de la setmana gavanenca. Serà present a les grans cites de la moda nacional i internacional, entre elles la Pasarela Española Fashion Week Madrid, Madrid Joya i Bisutex; a exposicions, i a la pàgina web https://6kgavafw.com on es comercialitzarà aquesta primera col·lecció protagonitzada pel diamant verd de Gavà.