Presentació a Gavà de “elCatalán.es”

Presentació a Gavà de “elCatalán.es”. Els baixos del Museu de Gavà han acollit, aquest dimecres, la presentació de “elCatalán.es” un blog digital que segons el seu creador i director, el periodista Sergio Fidalgo “pretén ser la veu de tots els constitucionalistes catalans”. Aquest portal a internet porta un mes funcionant amb la filosofia de créixer i convertir-se en un diari digital. Per aquesta raó el projecte compta amb el suport del llibre “La Cataluña que queremos” que serveix per patrocinar una campanya de crowdfunding.

“La Cataluña que queremos”

L’obra, segons precisa Fidalgo, “és un recull de les reflexions de 30 autors catalans que parlem de com els agradaria que fos la Catalunya del futur, una Catalunya plural que respecti la llei i que no ofengui la resta d’Espanya sinó que estigui en consonància amb la resta de compatriotes”. Fidalgo assegura que “el llibre defensa els valors democràtics que es posen en perill enmig del procés secessionista” i “plantegem propostes positives que permetin fer progressar el benestar de Catalunya des de diferents vessants”.

Felix Ovejero, un dels autors participants, reflexiona sobre la situació actual on, segons el seu parer, “s’està trencant el concepte de ciutadania, perquè no es pot privar de drets polítics el discrepant”, i assegura que “el projecte independentista és pitjor que la xenofòbia, perquè aquí no es tracta de no voler convertir en ciutadà l’estranger, sinó de voler convertir en estranger el qui ja és ciutadà.”

El portaveu dels grup municipal de Cs a Gavà, Miguel Ángel Ibáñez, qui va exercir de presentador de l’acte, precisava però que “no es tracta de cap acte de partit. Nosaltres hem facilitat tota la logística perquè aquesta presentació es pogués celebrar, però està obert a tothom que entengui que Catalunya té el seu encaix a Espanya”.

En l’acte també hi va participar el regidor de Cs a l’Ajuntament de Barcelona, que ha escrit un dels fragments, i l’exdiputat de Cs Jordi Cañas.