La presentació va tenir lloc a l'establiment La Taperia
La presentació va tenir lloc a l'establiment La Taperia

El dramaturg i assagista Pau Guix va presentar ahir a la tarda a Gavà el seu darrer llibre “El hijo de la africana” que recull els articles sobre el nacionalisme publicats entre 2014 i 2017 en els periòdics digitals Crónica Global, Economía Digital y elCatalán.es, així com a katoikos.eu.

“Per desgràcia ens hagués agradat a tots parlar d’altres coses com del temps, de futbol, de cuina, de teatre, però hem hagut de parlar del monotema que està fent patir a tots durant tant de temps” va comentar Pau Guix als mitjans de comunicació municipals. És un llibre on, va explicar Guix, que dóna una visió contrària al nacionalisme i va assenyalar que “el què volem és que això s’acabi d’una vegada. Volem concòrdia, fraternitat i que ningú negui les seves identitats. És a dir, som catalans i espanyols, i així volem continuar durant molts anys”

El llibre conté pròlegs d’Antonio Robles, Augusto Ferrer-Dalmau, Dolça Catalunya, Dolores Agenjo, Félix Ovejero, Joan Ferran, José Rosiñol, Josep Ramon Bosch, Juan Arza, Manel Manchón, Miquel Escudero, Miquel Porta Perales, Miriam Tey, Pablo Planas, Ramón de España, Sergio Fidalgo, Sergio Sanz i Teresa Freixes. Tres d’ells van acompanyar l’autor en l’acte a Gavà. Una d’elles va ser Dolores Asenjo qui va dir: “Estic molt orgullosa i satisfeta perquè Pau és un home que es distingeix per la seva lluita per la llibertat i els valors de la concòrdia a Catalunya, uns valors que, malauradament, avui estan en perill”

Per a Juan Arza, també col·laborador en el pròleg, es tracta “d’una magnífica obra que val la pena comprar i llegir. Conté moltíssima informació sobre el que ha passat a Catalunya en els darrers anys sota una perspectiva política, però també des d’una perspectiva molt personal, molt vivencial, molt del dia a dia del que hem patit, algunes persones durant molt de temps”.

L’acte va estar organitzat pel PP de Gavà a la Taperia de Gavà. La portaveu del grup municipal, Mònica Parés va donar les gràcies a Pau Guix i als col·laboradors del seu llibre “que han escollit la nostra ciutat per fer la seva presentació”. Parés va manifestar que “crec que tots els catalans, que ens sentim espanyols, ens veiem reflectits en aquest llibre. Esperem que tots els que esteu aquí, a més de llegir el llibre, sortiu al carrer a seguir defensant aquesta unitat d’Espanya”.