Presentació del llibre El no ja el tens
Imma Ojer Catalán

El local Las malas lenguas de Gavà acollirà, aquest dissabte, a partir de les 19 hores, la presentació del llibre “El no ja el tens” d’Imma Ojer Catalán. En questa obra l’autora relata l’abans i el després del diagnòstic de la seva malaltia: L’esclerosi múltiple. Així comença relatant la seva dedicació a l’esport precisant que sempre ha procurat no rendir-se a la primera i cercar noves formes de superar les lògiques limitacions provocades per aquesta malaltia.

El llibre es presenta com una mena de diari personal on expressa les diferents emocions que l’envaeixen, com la ràbia, la impotència, la felicitat i l’alegria. Ojer admet que d’inici no va ser “conscient de la gravetat del diagnòstic” i un cop cercada la informació encara va tardar setmanes a dir-ho als altres abans no ho va poder acceptar. Poc a poc va intentar plantejar-se reptes esportius i culturals.

Segons Ojer, “aquest pot ser un llibre d’autoajuda i permet demostrar que una malaltia no és una excusa per no afrontar un repte tot i els obstacles perquè el no ja el tens”. Per a l’autora “la vida és com un laberint. Si topes amb un mur tornes enrere per cercar una altra sortida i si caus t’aixeques”.