La presentació del llibre va tenir lloc a la sala d'actes de la Bibliteca Josep Soler Vidal
La presentació del llibre va tenir lloc a la sala d'actes de la Bibliteca Josep Soler Vidal

Marcel·lí Reyes, professor de filosofia, psicopedagog i ex regidor de l’Ajuntament de Gavà del 2005 al 2011, va presentar ahir a la tarda a la Biblioteca Josep Soler Vidal el llibre “Dies porta de càncer: la segona” on recull una selecció “capriciosa de les moltes contradiccions, dilemes, reflexions i dicotomies que al llarg d’un any i mig la malaltia ha fet evidents”.

Marcel·lí Reyes es va assabentar que patia càncer al juliol de 2020. “En el moment en què reps un diagnòstic, a més en una situació general en ple tancament per la Covid, a un se li engega tota una sèrie d’emocions i sentiments. Però una de les primeres resolucions que vaig prendre va ser: no t’amagaràs, ho explicaràs, ja que encara es un tema bastant tabú. I a partir d’aquí hi ha anècdotes i coses que han passat en tot aquest, podríem dir, primer any i mig de tractament i de suportar el càncer”.

Reyes narra l’experiència viscuda amb tot tipus de detalls, i sense deixar de banda l’humor negre, propi de l’autor. Tampoc s’escapen les crítiques al sistema sanitari, tot i que assegura que la sanitat pública ha estat a l’alçada en tot moment. “Les critiques son sobre el funcionament general, el ser atès en funció de la Covid o no Covid. Però en el moment que surt el diagnòstic tot es va engegar a una gran velocitat i el nivell general d’atenció ha estat coherent i correcte. Això no treu que, clar, quan estava hospitalitzat estava en arrest domiciliari a l’habitació, no ens podia visitar ningú, entre una sèrie de coses que no t’ho fan fàcil tampoc”.

L’autor, a més, s’ha mostrat sorprès amb la reacció que el llibre ha provocat en aquelles persones que l’han llegit, ja que no ha estat com ell s’esperava. “Jo m’esperava que hagués una curiositat i en preguntéssim els motius del perquè ho he escrit, però en canvi el feedback és molt emocional, en primera impressió”.

“Dies de càncer: la segona porta” es pot comprar a Amazon tant en format físic com en digital.