El Nou Espai Sant Jordi va acollir la presentació
El Nou Espai Sant Jordi va acollir la presentació

El Nou Espai Sant Jordi va acollir la presentació a Gavà de les conclusions del 5è Congrés de Dones del Baix Llobregat. Set comissions de treball, conduïdes per expertes en cadascuna de les matèries i amb uns materials de treball elaborats prèviament, i la participació en les activitats precongressuals i al propi Congrés, van servir per crear el document de conclusions que servirà d’eina per definir les polítiques d’igualtat a desenvolupar al territori en els propers anys.

“Vam tenir l’oportunitat de reflexionar i debatre sobre temes que preocupen a les dones amb l’objectiu de confeccionar i abordar les polítiques que en perspectiva de gènere havíem d’aplicar en els municipis” va explicar l’alcaldessa, Raquel Sánchez. Sánchez va fer referència al 8 de març “que com l’any passat ha demostrat que les dones ens movem i que continuarem fent-ho perquè en temes d’igualtat és cert que hem aconseguit coses però ara estem en un moment crucial en què hi ha perill de retrocés en els drets aconseguits”. Sánchez va remarca que “el feminisme és una bona causa, no només per a les dones, sinó per al conjunt de la societat. Allà on han primat les polítiques feministes, que el que pretenen és el màxim de justícia social, llibertat i igualtat, és on les societats han avançat”.

Nou són les idees força que sintetitzen les conclusions del congrés: Polítiques públiques feministes. Sensibilització i mobilització davant del neoliberalisme i masclisme. L’accelerador social per a la coresponsabilitat i el balanç social de les empreses. Eliminació de les violències masclistes i sexuals. Formació en gènere i igualtat. Presencia equitativa de dones i homes en totes les estructures de la societat. Comunicar en perspectiva de gènere. Humanitzar la societat. Sororitat: solidaritat i fraternitat entre dones.

La Consellera de les Dones del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Vicky Castellanos, després de recordar que la comarca i Gavà es van declarar l’any passat 100% feminista va explicar, que a partir “de les conclusions s’està treballant en el IV Pla Transversal de polítiques d’Igualtat. Un Pla que guiarà als municipis i a les persones amb responsabilitat política sobre quin tipus hem d’aplicar els nostres municipis. És una eina que ens facilitarà molt el treball”.

En el document de conclusions es destaquen idees com desenvolupar polítiques públiques feministes, la sensibilització i mobilització enfront del neoliberalisme i masclisme, apostar per l’eliminació de les violències masclistes i sexuals i la formació en gènere i igualtat, així com comunicar en perspectiva de gènere. Altres conclusions aposten per un accelerador social per a la coresponsabilitat i el balanç social de les empreses, per incrementar i procurar la presència equitativa de dones i homes en totes les estructures de la societat, tractar d’humanitzar la societat i prestar-li total importància a la sororitat, és a dir, la solidaritat i fraternitat entre dones.