Presentació del llibre Marxa nòrdica
Cristina Borràs.

La biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà acollirà aquest dimecres, 26 de febrer, a les 18.30 hores, la presentació de “Marxa nòrdica” , el primer manual sobre aquest esport en català, on s’ofereixen els millors consells per gaudir d’una bona pràctica, segura, eficient i saludable, apta per a gairebé tothom. L’autora del llibre, Cristina Borràs, que hi serà present assegura que l’obra “és una útil per a totes les persones que es volen iniciar o aprofundir en aquesta activitat”

Cristina Borràs resumeix així els beneficis de la marxa nòrdica: “Permet activar el 90% de la musculatura del cos. A més, s’aprèn fàcilment, es pot practicar en qualsevol espai a l’aire lliure, és econòmica, es pot practicar tot l’any sol o acompanyat i genera un gran benestar”. Aquesta pràctica esportiva va néixer el 1930 a Finlàndia, quan els adeptes de l’esquí nòrdic van buscar una alternativa per fer un esport similar a l’estiu, quan no hi havia neu. “Amb una bona tècnica, el resultat és un moviment natural que actua de manera suau però molt efectiva en tot l’organisme i que aporta múltiples beneficis tant en l’àmbit de la salut com de la millora de la condició física”, remarca Borràs.

L’autora

Cristina Borràs Ferré (Mont-roig del Camp, 1978). És llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, màster en Direcció d’Organitzacions i Instal·lacions Esportives i instructora i formadora de marxa nòrdica per la FENWA (Federació Espanyola de Marxa Nòrdica) i la ONWF (World Original Nordic Walking Federation).

Sempre ha estat una persona viatgera i de ment inquieta, emprenedora i apassionada per l’esport, la salut, la natura, les activitats a l’aire lliure, l’educació en valors i el territori. Amb la marxa nòrdica combina a la perfecció les seves passions i, a poc a poc, el que va començar sent un hobby, s’ha convertit en el seu projecte professional.

 

Actualment, Cristina Borràs dirigeix Nordic Walking Girona, a més de col·laborar amb diferents centres, entitats i institucions dedicades a la promoció, la investigació, la difusió, la formació i el desenvolupament de la marxa nòrdica.