Presentació plataforma Esquerres Independència

L’acte, que es va centrar en el debat sobre els drets socials a la República catalana, va comptar amb la participació de David Companyon (exdiputat d’EUiA al Parlament), Teresa Jordà (diputada d‘ERC al Congrés), Joana Solsona (afiliada de CCOO) i David Escrig (afiliat d’UGT). Després va tenir lloc una xerrada-col·loqui presentada per l’exalcalde de Cornellà de Llobregat, Frederic Prieto. Entre els assistents hi eren els regidors i la regidora del grup municipal d’ERC. Per al portaveu, Albert Massana l’objectiu que tenim “és aconseguir aquesta República tant anhelada, i ser un país nou sorgit des de la confluència de la llibertat i de la justícia social”

La plataforma continuarà girant pel territori fins la Diada de l’onze d setembre, moment en el qual els seus promotors se centraran en la campanya del referèndum de l’1 d’octubre per tal que aquest tingui el major suport per part de la ciutadania.  “Com deia el president Junqueras a fe de Déu que es posaran les urnes. Ja veurem si hi haurà problemes en alguna ciutat, o no. Però clar que a tot Catalunya es votarà i si hi ha llocs on no es pugui serà molt lleig. Hi han moltes sensibilitats dins l’esquerra catalana i de la societat civil implicada compromesa amb l’autodeterminació, el dret a decidir i la construcció d’un nou país”.

Els seus orígens es troben en la campanya de les Esquerres pel SíSí,  creada amb motiu de la consulta del 9N, amb el convenciment que la llibertat, la democràcia i la justícia social són els eixos que han d’estructurar la futura República catalana.