La presentació va tenir lloc a la seu de la Unió Muntanyenca Erampunryà
La presentació va tenir lloc a la seu de la Unió Muntanyenca Erampunryà

El 19 d’abril s’estrena una nova prova esportiva: l’Eramprunyà Trail, organitzada per la Unió Muntanyenca Eramprunyà i pel Club Atletisme Gavà És una cursa de muntanya que el que vol fer és retrobar la que s’havia perdut durant sis temporades, la Mitja Marató de l’Eramprunyà de l’UME i el Canicross” explicava el seu director, Santi Trujillo durant la presentació de la prova a la seu de l’UME. Trujillo va assegurar que darrere “hi ha molta il·lusió i un projecte molt maco” i que la col·laboració entre les dues entitats “és excel·lent. S’ha format un equip de gent amb moltíssima experiència i moltes ganes de treballar”. L’objectiu dels organitzadors va afegir “és fer una cursa que sigui una referencia a la comarca”.

El president del Club Atletisme Gavà, Bernat Peso, va recordar que amb l’UME ja han col·laborat en activitats socials i cultural i que “feia temps que volien organitzar una competició d’aquest tipus”. Peso va explicar que el Club volia organitzar una cursa d’aquetes característiques i l’UME tenia experiència anteriors com la Mitja Marató de l’Eramprunyà: “Al final es van trobar les dues sinergies i en lloc de fer dues proves a la ciutat que requereixen un esforç tant per la ciutadania com per l’Ajuntament com per les entitats pròpiament van decidir fer una conjunta amb més força, amb més representació i que la ciutat la gaudeixi el doble perquè esta organitzada per les dues entitats”.

La nova presidenta de la UME, Brugués Comas va incidir en què “hi ha molta il·lusió per part de la UME i la gent del Club Atletisme que s’han ajuntat per crear i tirar endavant aquest projecte. Porten moltes setmanes treballant, avui és la presentació però encara queda molta feina per fer i esperen que el 19 d’abril pugui sortir tot bé i que hi participi moltíssima gent”. Brugués Comas avança que “la prova és una miqueta dura perquè hi ha desnivell”.

L’Eramprunyà Trail discorre per la vall de la Sentiu, per l’extrem nord-oest del terme municipal, entre la carretera BV-2041 de Gavà a Begues i la carretera de l’abocador. Una zona de muntanya amb petites joies i que dona per a molt. La prova consta de dos recorreguts, un de 22 km que arribarà fins al mateix castell d’Eramprunyà, i un segon de 12 km que es quedarà a la falda de la muntanya.

Miguel Ángel González exercirà de padrí de l’Eramprunyà Trail. González va ser el guanyador de l’Ultra Trail BCN 2019 (també primer classificat absolut en 2016), de la Trail Montnegre Corredor 2019 (també primer classificat absolut en 2015), 3r classificat de l’Ultra Montseny 2019 i 2n classificat a l’Xtrail Marathon Cup 2019.

Per fer la inscripció a l’Eramprunyà Trail per internet https://eramprunyatrail.cat/ cal acceptar el reglament de la prova i omplir el formulari.