Presentada la Fira dels Espàrrecs 2023

Aquest matí s’han presentat a la zona agrícola les novetats de Temps d’Espàrrecs, el programa d’activitats que convida a gaudir de l’espàrrec blanc gavanenc i que començarà el 21 d’abril i s’estendrà fins al 7 de maig. La roda de premsa ha aplegat representants municipals, de la pagesia i la restauració.

L’alcaldessa de Gavà ha destacat al seu parlament que les activitats de Temps d’Espàrrecs “es desenvolupen en un ambient festiu, de retrobament i de promoció no només de l’espàrrec, sinó de tot el que comporta: gastronomia, restauració, entitats i producte alimentari local. El que volem és donar-li aquest caire festiu”. Gemma Badia també ha fet referència a “la participació de tots els col·lectius, com les escoles, que faran les seves paneres. Això no és casualitat, sinó gràcies al producte de la nostra zona agrària, de qualitat, proximitat i sostenible, i també als nostres restauradors, que no només s’ho treballen molt, sinó que també tenen proactivitat i moltes ganes de participar”.

Aquest paraigua d’activitats que atreu vora 30.000 visitants cada any tindrà el seu punt àlgid amb la 91a Fira d’Espàrrecs, el cap de setmana del 29 i 30 d’abril en l’entorn de la plaça de Jaume Balmes. El president de la cooperativa agropecuària de Gavà, Josep Pañella ha posat en relleu que l’any passat “vam posar el llistó molt alt amb el 90è aniversari, tothom es va implicar molt. Superar aquest llistó serà molt difícil, però crec que aquest any la mostra serà potser més petita, però de molta qualitat”. Pañella ha destacat també la importància de la col·laboració entre la pagesia i la restauració, i ha desitjat que la Fira tingui prou continuïtat per arribar, com a mínim, al centenari.

Durant l’acte s’ha descobert la imatge identificativa d’aquest any, un cartell que destaca l’emoció d’aquest agermanament entre les potes que integren l’esdeveniment: ciutadania, comerços, restauració, pagesia i entitats. També s’ha ensenyat un nou embalatge: una petita cistella de cartró per portar els espàrrecs deslligats.

temps d'espàrrecs

Altres novetats de Temps d’espàrrecs 2023 són tres tallers de gastronomia als restaurants. També les nits de cap de setmana, quan a partir de les 22h es podran ballar versions de tots els temps i el millor de la música rumbera, rock i pop. Després, la festa seguirà amb les sessions de DJ’s locals, amb servei de barra i entrepans. La Mostra Agrícola disposarà d’un espai de participació ciutadana, amb paneres fora de concurs. També acollirà una exposició de PlayMobils i d’un grafiti tematitzat en directe en mans d’artistes locals.

Temps d’Espàrrecs treballa la projecció més enllà de Gavà, mostra d’això és el showcooking que el 21 d’abril tindrà lloc al mercat de la Boqueria de Barcelona. En definitiva, s’alternaran activitats per a tothom, balls, exhibicions, cercaviles, jornades de portes obertes i moltes més activitats, amb nous espais de la ciutat que se sumen per albergar-les.