Sindicat de Llogateres i Llogaters
Un moment de la presentació, ahir a la tarda a la plaça Balmes

Ahir dijous a la tarda es va presentar oficialment a Gavà el Sindicat de Llogateres i Llogaters. L’entitat ja funciona fa alguns mesos, però fins ara no s’havien presentat a Gavà tot i que sí ho havien fet a Castelldefels i a Begues. A la presentació, que va tenir lloc a la plaça de Jaume Balmes, a banda d’una primera presa de contacte amb l’entitat els seus integrants també van parlar d’algunes campanyes concretes que estan duent a terme com ara una contra els fons voltor.

Martí Montanyà, militant del Sindicat de Llogateres i Llogaters, ens va analitzar una mica la situació del lloguer d’habitatge a Gavà: “A Gavà no hi ha molta oferta de lloguer, i la que hi ha és molt alta degut a que hi ha molta especulació motivada per la pressió turística, tant la de Castelldefels com la de Gavà, però també la de Barcelona, que ve rebotada d’aquí”.

Montanyà també fa una estirada d’orelles a l’Ajuntament en assegurar que “no ofereix tampoc una bona resposta a les persones que tenen problemàtiques d’habitatge, així que nosaltres les acompanyem i pressionem a l’Ajuntament per tal que garanteixi aquest dret”.

El membre del Sindicat de Llogateres i Llogaters també es va referir a la qüestió dels pisos buits. Montanyà admet que al Sindicat “realment no tenim constància de quins són els pisos buits que hi ha a les nostres ciutats, però creiem que seria important saber-ho perquè, en primer lloc, és il·legal que grans tenidors tinguin pisos buits, i en segon lloc, aquests pisos buits podrien servir per tal que hi visqués gent que no té casa o que no pot estar pagant on viu actualment. Nosaltres creiem que amb l’habitatge que hi ha actualment hi ha suficient, el que passa és que està buit i no s’utilitza”.

Sindicat de Llogateres i Llogaters