Presentat el nou cap de la Policia Municipal
Presentat el nou cap de la Policia Municipal

L’Alcaldessa Gemma Badia ha presentat avui el nou cap de la Policia Municipal. Es tracta de Pere Rivas i ocuparà de manera estable la plaça després de superar “amb èxit i transparència tots els processos selectius”. Rivas, qui també és jurista de formació, arriba procedent del la unitat dels Mossos d’Esquadra de Castelldefels on durant 9 anys s’ha dedicat també al lideratge i la gestió d’equips.

Per a Badia “poder comptar al nostre cos amb una persona tant qualificada i professional és una gran notícia perquè millorarà la cohesió de l’equip i la capacitat de coordinació interna i externa” i li ha traslladat “tota la confiança i suport”. L’Alcaldessa ha refermat que “la millora de la seguretat ciutadana ha estat, i és, una de les meves gran prioritats” i per això, ha dit “s’està treballant per incrementar el nombre d’agents i per “cobrir els càrrecs de comandaments, uns processos que requereixen de certs passos burocràtics que alenteixen el procés per això demana “comprensió a tothom”.

Badia ha dit que “tot i que Gavà, avui, és una ciutat segura cal seguir treballant perquè continuï així i ha avançat que a primers d’any celebrarà una junta de seguretat per estudiar amb detall la situació.

El nou cap de la policia ha avançat que treballarà per implantar “un model de policia pròxima, com a eix vertebrador de tota l’acció, i proactiva, amb presència als barris i disposada a escoltar la gent per avançar-nos als problemes”. Segons Rivas, “la societat és cada vegada més diversa i la policia també ho ha de ser”. També ha dit que “cal incorporar més dones a la plantilla perquè patim una masculinització severa i que per tal d’aconseguir l’excel·lència “és clau la implicació de tothom, la comunicació interna i el treball en equip a dins, i també a fora amb la resta de cossos fugint d’egos i protagonismes”.