falles
Presentat el programa d’actes de les 31 falles de Gavà

Tot és a punt ja per l’inici del programa d’actes de les 31 Falles de Gavà. L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el president de la Casa de València, Sergi Engli, han presentat aquestes activitats que donaran inici el proper divendres, 5 d’abril, amb la plantà de la falla al matí a la plaça de Jaume Balmes, i que clouran diumenge 7 a la nit amb la seva cremà. Sánchez i Engli han fet una crida conjunta a tots els gavanencs per tal que participin en aquest programa d’actes.

Raquel Sánchez ha destacat que “nosaltres hem fet d’aquesta tradició pròpia del País Valencia que sigui també una festa i una celebració del poble de Gavà que ja fa molts anys que celebrem, al final la hem fet tant vostra com nostra”. Sánchez ha expressat la seva “gratitud infinita com alcaldessa per tot el que els valencians han fet per Gavà, no només amb aquestes falles sinó també amb tot el que han fet per construir i fer avançar aquesta ciutat”.

Sergi Engli, de la seva banda, ha recordat que “la festa de les falles va començar al principi només com una festa de falles però que després hem anat ampliant a altres festes pròpies de la Comunitat Valenciana com és la tradició de Moros i Cristians, que no és tan pròpia de València sinó més aviat d’Alacant, o la festa de la Magdalena, així que amb aquestes incorporacions a la festa de les falles ara ja representem a tota la Comunitat Valenciana”.

La Casa de València de Gavà, que ha organitzat les 30 edicions precedents de les Falles de Gavà, existeix a la nostra ciutat de manera ininterrompuda des de l’any 1930.