Presentat Projecte Gàvius el llibre perdut dels malnoms
Un dels moments de la presentació.

La sala d’actes de la biblioteca Josep Soler Vidal ha acollit, aquest dimecres la presentació de Projecte Gàvius, el llibre perdut dels malnoms, una novel·la sobre els sobrenoms de les famílies de Gavà creat per Àngel Comas, Joan Escofet i Josep Bel.

L’obra, segons Bel, “neix amb la idea de mantenir viu en el record dels àlies amb els quals anys, enrere, s’identificaven les cases del poble. Així, a partir d’informació del Centre d’Història extreta d’entrevistes a persones grans del municipi i del llistat de malnoms existents, es va idear una obra que pretén que sigui del grat de gent de totes les edats i que desperti la curiositat de seguir investigant sobre la nostra història local”. El llibre, segons els seus creadors, “no pretén ser un recull de noms sinó que s’ha novel·lat de manera que també pot agradar a gent desvinculada del nostre municipi”.

El títol de Gàvius té la seva raó de ser perquè aquesta és un antiga denominació de Gavà en l’època romana. De fet, el fil argumental arrenca de la recerca d’un grup d’experts sobre obres d’art i en la seva feina hi apareix entre d’altres, la Venus. El llibre, segons els seus responsables, “vol empènyer la gent a participar, per aquest motiu s’ha creat un web, que s’estrenarà el Dia de Sant Jordi, a través del qual els qui tinguin informació sobre aquest tema la podran publicar. D’aquesta manera, s’enriquirà projecte que no es descarta que pugui tenir continuïtat”.

El llibre gaudirà d’una segona presentació, aquest divendres, a les 20 hores, al celler La Vinya que s’acompanyarà d’un tast de vins.