treballs

El Centre de Serveis a l’Empresa de Gavà va ser, un cop més, l’escenari del XXII Fòrum de Treballs de Recerca, organitzat pel Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat i que va comptar amb la presència de la inspectora d’Educació, Susanna Igual, i de l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia. En aquest fòrum es presenten els 10 treballs de recerca seleccionats pels 5 centres de batxillerat gavanencs. Ricard Garcia, director del CRP, va dir que aquest és un molt bon aparador pels i les alumnes, tant per mostrar la feina que han fet com per mostrar els seus dots d’oratòria. Pel que fa a la varietat de temes presentats, Garcia va explicar que “sempre els centres trien, i veus que a la graella hi ha coses molt diferents des del punt de vista tecnològic, científic, humanístic o social. El fet de tenir un bon tutor o una bona tutora fa que segueixis un camí de recerca molt bo, molt ric, i també et permet mostrar un producte interessant. Tenim la sensació que la gent que tenim no està esperant que passi el temps perquè és el seu fill o filla el que ha vingut a presentar, sinó que està gaudint, escoltant una cosa que és interessant”.

En Josué David Rivero, de l’institut El Calamot, va presentar el seu treball “Tendències de la conducta social humana”, un tema que l’interessa molt i al qual s’hi vol dedicar professionalment. Va assegurar que “ho he gaudit. Ha estat una mica dur, però després ho veus al final de tot i penses que no ha estat per a tant. Veus els resultats i t’alegres de tot el procés”. La Laura Ventura, alumna del col·legi Sagrada Família, va fer un treball de recerca dedicat a investigar les dues cares de les ONG, fent fins i tot de voluntària a algunes d’elles. “El que volia investigar és si la cara fosca és real o si els diners sí que arriben a les persones indicades i es fa tot com es mostra a la societat. La conclusió a la qual he arribat és que sí que és veritat que hi ha una cara fosca, però que hi ha moltíssimes organitzacions que fan una tasca admirable”, va explicar.

Tant el Josué, com la Laura, com tots els nois i noies que van presentar els seus treballs, han comptat amb el suport dels seus tutors i tutores i, també, de les seves famílies. Així ho va destacar l’alcaldessa Gemma Badia, que va afirmar estar “molt contenta de veure el nivell dels treballs de recerca que s’han presentat, n’hi ha alguns que són realment innovadors. Estic molt agraïda també als instituts i escoles que hi participen, als mestres i a les famílies que han donat suport, no oblidem que són dos anys de treball”. Badia va acabar amb el desig de què aquest projecte continuï molts anys. Un fòrum que, al llarg dels anys, ha anat apropant-se a l’excel·lència, albirant futurs i futures professionals en diversos camps del coneixement.