Mónica Parés, portaveu del grup municipal del PPC
Mónica Parés, portaveu del grup municipal del PPC

Acabem d’aprovar el darrer pressupost de la ciutat de Gavà del mandat. Un pressupost que s’acosta als 50 milions d’euros i que és una continuïtat dels anteriors amb escasses modificacions.

Ho vàrem dir a la nostra intervenció al Ple municipal: hem de reconèixer l’esforç de tots els ajuntaments en els darrers anys de crisi econòmica perquè han estat l’administració més propera a les persones, la que havia d’assumir obligacions d’altres administracions, la que ha mirat per les persones quan la Generalitat invertia en el procés independentista però no en les veritables necessitats i a Gavà, tots els partits polítics ens hem posat d’acord a ampliar els ajuts a les famílies de la ciutat.

Ara, amb tímida recuperació econòmica calia invertir segons la prioritat i rebaixar la pressió fiscal als veïns i veïnes de la ciutat.

Per tant, ara tocava ser agosarat i amb un pressupost equilibrat, en què gastant el mateix que s’ingressa, es retornés a la ciutadania els seus esforços. Fer que els seus impostos serveixin per millorar la seva qualitat de vida.

I això serà possible amb projectes de ciutat com la primera escola bressol municipal o les noves instal·lacions de Can Torelló però que podrien ser més si no es continués amb despeses prescindibles com els més de 300.000 euros que es gasten en informes quan hi ha altres partides com les del control de plagues que és de 12.000 quan les plagues estivals són les que més preocupen els veïns i veïnes de la ciutat.

Però, és clar, amb un govern municipal en minoria havia de buscar aliats per pactar el pressupost i ha comptat amb dos aliats per aprovar-los: ERC I GSSP.

Amb aquesta imatge es reprodueixi el pacte d’esquerra radical, independentista i republicana que pactarà el pressupost general de l’estat. Recordem, a Espanya, pactat per Zapatero amb Otegui i per Iglesias amb presos.