Gavà Hall of Fame
El primer Gavà Hall of Fame es celebrarà entre el 6 i el 8 de març

Gavà acull entre el 6 i el 8 de març el 1r Saló de la Fama i Bandes Tribut i Versions de Catalunya – Gavà Hall of Fame 2020. La intenció dels organitzadors és promoure la cultura dels tributs musicals i apropar-la a la ciutadania amb una selecció d’alguns dels millors exponents d’aquest univers musical.

El festival s’obrirà el dia 6 amb el tribut a Bruce Springsteen que fa anys que porta pels escenaris el popular presentador televisiu Manel Fuentes. Dissabte 7 hi haurà dos concerts: un a càrrec dels gavanencs Soulmates que faran un repàs de les millors cançons de la història del rock en un viatge en el temps per a tota la família; i l’altre concert és el dels Momo, la primera banda tribut a Queen sorgida a espanya i amb la qual s’ha pujat diverses vegades a l’escenari el mateix Brian May. Diumenge 8 clausurarà l’esdeveniment el concert tribut als Rolling Stones a càrrec dels Smoking Stones. Tant l’actuació de Manel Fuentes com la dels Smoking Stones serà en format acústic trio.

El hall de l’Espai Maragall, a més, es convertirà en un petit segon escenari del restaurant Café Teatre, un dels organitzadors de l’esdeveniment. Allà es podran veure en petit formats altres actuacions, totes elles gratuïtes: els Who’s That Girl?, que versionen a Madonna; la Suzanna, que versiona a Amy Winehouse; els Synchronicity, amb versions de The Police i Sting; i el Quim Zango, que farà un repàs molt especial de la figura d’Antonio Vega.

El Gavà Hall of Fame 2020 està organitzat per Beba33, Hope Music i l’Ajuntament de Gavà. Miguel Fargas, que és el coordinador de l’esdeveniment i al mateix temps també és el líder d’una banda tribut a U2, els Please, ha posat en valor la importància de Gavà dins de l’univers de les bandes tribut, un moviment que “va néixer a Catalunya, concretament a Barcelona, però la majoria de bandes eren o tenien membres de Gavà. Per exemple jo represento als Please, que vam néixer al 1999, però abans fins i tot de nosaltres estaven els Sultans of Swing, banda tribut als Dire Straits un dels membres dels quals és de Gavà; també un músic molt important de Gavà va formar part dels Smoking Stones i actualment gira amb David Bisbal; Javi Vaquero forma part dels Synchronicity; i Quim Zango va formar part dels Please, així que, d’alguna manera, a Gavà hem concentrat una gran presència dins del moviment de bandes tribut”.

German Barrena, tinent d’alcalde de Benestar, Acció Social i Ciutat Educadora de l’Ajuntament de Gavà, ha destacat de la seva banda que “el format proposat pels organitzadors va molt bé per la manera que tenim de treballar a l’Espai Maragall, que no és una sala a l’ús i a on apostem per la creació, pels nous projectes i les noves idees, i per l’autoprogramació, així que ens sentim molt còmodes en aquest sentit”.

Raquel Bassas, responsable de Beba33 i Hope Music, ha volgut de la seva banda posar de manifest l’agraïment de la seva empresa ja que “ens deixeu fer aquesta mena d’invents que el que pretenen és apropar la música a un públic que, de vegades, no té quina música anar a veure, és veritat que surten moltes coses noves però la veritat és que moltes vegades les bandes tribut fan anar a veure concerts a gent que d’altra manera es quedaria a casa”.

Sergio Ortiz, líder dels Smoking Stones, està encantat amb el format de la proposta: “És meravellós que feu això aquí dintre en pla petit amb trios acústics, nosaltres vindrem amb piano, guitarra i veu i és molt bonic perquè el format ens permet fer altres cançons dels Rolling Stones que no són els èxits de sempre, nosaltres ho gaudim molt i ens agrada poder fer aquest altre format”.

La intenció dels organitzadors és portar a terme ara a l’hivern un cicle de concerts més íntims en sala tancada, i després a l’estiu organitzar a la ciutat un esdeveniment obert més proper als festivals tradicionals de música. Les entrades pel Gavà Hall of Fame 2020 es poden comprar ja a Atrápalo.