Caminada de la Dona
Foto de família de la Caminada de la Dona organitzada per la UME (Foto: cortesia Brugués Comas)

Ahir va tenir lloc la primera Caminada de la Dona que organitza la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME). La caminada portava per nom Que res ens aturi, i la mateixa entitat la definia com “una caminada no competitiva per a dones respectuoses amb la natura”, l’objectiu de la qual era “la reivindicació del Dia de les Dones dins l’agenda local, tot donant a conèixer els paratges més purs de l’entorn de Gavà, dins el Massís del Garraf”.

L’embrió d’aquesta caminada, tal i com ens explica la presidenta de la UME, Brugués Comas, es troba en “un grup de dones que hi ha a l’UME que cada any, per aquestes dates, ens ajuntàvem per fer una trobada i celebrar el Dia de les Dones. Aquest any, però, vam valorar que estaria bé, en comptes de fer un acte més privat per la gent de l’entitat, organitzar una activitat oberta a la ciutadania. Ho vam parlar amb l’Ajuntament, ens van dir que endavant, i així ho hem fet”.

Comas ha valorat molt positivament aquesta caminada: “L’experiència ha estat bastant bona, potser hem anat una mica justs amb les dates i segurament hem fallat una mica en la difusió, al final hi van participar unes 100 dones i crec que, si haguéssim fet una mica més de difusió abans, potser hauria vingut més gent. Tot i això, és veritat que era la primera caminada i esperem que l’any que ve, com la gent ja sabrà que es farà, s’hi apuntarà més gent”.

Algunes de les dones que van participar ho van fer acompanyades dels seus fills o de les seves parelles. Es tractava d’una caminada “de 8 quilòmetres molt assumible, la primera dona que va arribar ho va fer en 1 hora i 40 minuts tot i que no es tractava ni molt menys d’un esdeveniment competitiu, cadascuna podia fer el recorregut com volgués”.

El recorregut tenia uns 200 metres de desnivell i “va haver gent que li va costar una mica la pujada, però tothom va completar el recorregut sense problemes”. La Caminada va sortir de l’Ésser del Mil·lenni i va anar per La Sentiu fent un recorregut en forma de 8. En acabar l’excursió “tothom es va portar a casa un diploma amb el seu nom com a certificat d’haver participat en aquesta caminada, i també una motxilla que ens va facilitar l’Ajuntament de Gavà”.