Primera desfilada de culte a la variscita
La desfilada tindrà lloc a l'Espai Maragall.

Gavà acollirà aquest dissabte la 6k Gavà Fashion Week, un projecte impulsat pel dissenyador de joies de la ciutat, Abraham Vázquez i organitzat per la Unió de Botiguers de Gavà que aplegarà joieria, moda i cultura entorn de la variscita. L’esdeveniment compta amb la participació de 15 creatius que han elaborat peces exclusives amb aquest mineral i viurà el moment culminant amb la desfilada, a les 18 hores a l’Espai Maragall.

Abraham Vázquez, que va començar a dissenyar i comercialitzar joies de variscita fa més de 20 anys, assegura que es tracta dun material escàs a tot el món, però precisament això el fa diferent juntament amb la seva bellesa i amb les seves propietats màgiques que ja van descobrir i transmetre aquells que lextreien fa 6.000 anys. Unes particularitats que em van captivar i que mhan portat a impulsar una iniciativa que ha dunir tot lengranatge de la nostra ciutat i a projectar Gavà al voltant del nostre element diferenciador, les mines neolítiques i la variscita els 365 dies de lany. El gran objectiu és que quan es parli de la variscita, mineral encara desconegut, es parli també de la ciutat de Gavà.

L’alcaldessa Raquel Sánchez precisa que el 6k Gavà Fashion Week “serà un esdeveniment molt important que contribuirà a promocionar la ciutat de portes en fora”.

La desfilada

La col·lecció, que inclou més de 300 peces, es presentarà per primera vegada al públic a la desfilada que tindrà lloc aquest dissabte, un esdeveniment que comptarà amb l’experiència de l’equip de la Pasarela España Madrid Fashion Weeek, encapçalat per Susan Villa. En el decurs de l’acte es reconeixeran la millor col·lecció i la millor joia. També hi participaran comerços de Gavà que mostraran les últimes tendències de la roba i els complements.

L’accés serà gratuït i amb invitació, que distribuiran gratuïtament un centenar de comerços de Gavà entre els seus clients. Aquestes invitacions es bescanviaran per entrades a la taquilla de l’Espai Maragall fins a arribar al límit d’aforament. La desfilada també tindrà un component solidari en oferir un espai on fer aportacions econòmiques per a la investigació del càncer de mama, coincidint amb la proximitat del dia internacional, que es commemora el 19 d’octubre.

L’endemà de la desfilada es farà una ofrena a la Mare de Déu de Bruguers, patrona de Gavà en el decurs d’un ofici religiós que inclourà la benedicció de la variscita. Serà a partir de les 10.30 h a l’ermita de Bruguers.

6k Gavà Fashion Week perdurarà molt més enllà de la setmana gavanenca. Serà present a les grans cites de la moda nacional i internacional, entre elles la Pasarela Española Fashion Week Madrid, Madrid Joya i Bisutex; a exposicions, i a la pàgina web https://6kgavafw.com on es comercialitzarà aquesta primera col·lecció protagonitzada pel diamant verd de Gavà.