Ruta del calçot de Gavà
Marín, Badia, Pañella i Vílchez, amb el producte estrella d'aquesta ruta: el calçot

Des d’ahir mateix està en marxa la primera Ruta del calçot de Gavà. És la primera activitat que organitza el nou Gremi de Retauració de Gavà, i hi participen 19 establiments des de restaurants fins a bars passant per pastisseries. La recepta d’aquesta acció és simple: des d’ahir i fins el proper 5 de març ofereixen una tapa o un menú on el calçot és el protagonista. Podem trobar unes croquetes de calçots, una truita de calçots, una empanada de calçots, o directament calçots al forn, entre altres.

Avui s’ha presentat aquesta Ruta del calçot de Gavà al restaurant Tasta’mm Gourmet, un dels 19 que hi participen. L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, no s’ho ha volgut perdre, i ha destacat que iniciatives com aquesta “posen en valor tota la riquesa de productes que hi ha en el nostre parc agrari, i això és molt important”.

Badia a més creu que “Gavà no només té un producte molt bo, sinó que també té un gremi de restauradors que no només el posa en valor, sinó que se les busca per trobar la manera de que aquest producte arribi a tothom, i de fet que envaeixi la nostra ciutat”.

Tot i que l’espàrrec és el producte agrícola estrella tradicional de Gavà, “poc a poc anirem creant la cultura del calçot de Gavà, que també és una molt bona cultura per posar la nostra ciutat de relleu a nivell gastronòmic i a nivell de producció agrícola”. En aquest sentit Badia ha donat les gràcies a tot el col·lectiu d’agricultors gavavencs, representats en aquest acte pel president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella.

Àngel Marín, president del Gremi de Restauració de Gavà, ha assegurat de la seva banda que aquesta Ruta del calçot “ja és un tot un èxit abans de començar perquè no es tracta de que els clients vinguin a menjar aquestes tapes, es tracta de que un grup de restauradors ens hem ajuntat per fer una proposta de valor gastronòmic al voltant d’un producte excel·lent, amb un ajuntament que ens encoratja, i a un poble que s’ho mereix”.

A més del Gremi de Restauració de Gavà, també col·laboren en aquesta iniciativa l’Ajuntament de Gavà, la Cooperativa Agropecuària de Gavà, WOWGavà, i el Mercat del Centre.

La Ruta del calçot de Gavà tindrà una festa final el diumenge, 12 de març, amb una calçotada popular que es presenta massiva. Es farà al Parc de la Torre Lluch de 12:00 a 17:00 hores, el preu del menú degustació és de 12 euros, i al migdia hi haurà una actuació en acústic dels Please, grup gavanenc de versions de la banda irlandesa U2.