professors
Els professors gavanencs preparen el nou curs escolar 2019-2020

Els professors de els escoles gavanenques estan aquests primers dies de setembre preparant ja el nou curs 2019-2020. Els alumnes no arriben fins el 12 de setembre, dia d’inici del curs lectiu, però abans hi ha molta feina a fer per tal que tot estigui a punt aquest dia d’inici.

Carme Fernández, directora de l’escola Salvador Lluch, ens assegura que “preparar el curs aquests dies és una barreja d’il·lusió, de por, de responsabilitat i de creativitat per tal que tot estigui a punt el dia 12 per fer-ho el millor possible, aquesta és una responsabilitat increïble”.

Els mestres no aturen la seva activitat ni tan sols a l’estiu perquè “qui és professor ho és tot l’any, i a l’estiu sempre estem mirant coses per millorar, al final això fa que comencem el curs pensant en el final del curs anterior, veient què és pot millorar i que és el que va funcionar”.

Fernández porta molts anys donant classes i ha vist com el sistema educatiu ha anat canviant amb el pas dels anys. Segons la seva experiència, “sí que és cert que ara tenim cada cop més feina perquè el que tens fet no et serveix per sempre, potser demà està caducat si vols arribar als alumnes, però al mateix temps no és més feina ja que va aparellat amb la il·lusió i la creativitat pròpia, un ha de crear i així se sent més realitzat”.

Precisasment, Fernández ha parlat d’aquests canvis que ha viscut el sistema educatiu a Catalunya però també a la resta d’Espanya: “Massa canvis en polítiques educatives, cal consolidar i donar temps per poder-les aplicar i revisar, la veritat és que amb tants canvis, que moltes vegades son de forma però atabalen, no acabem de consolidar res i per tant el professorat no se sent realitzat ni escoltat”.

La directora del Salvador Lluch, a més, considera que caldria “donar més llibertat i més formació als docents, cal tenir molta confiança en ells a nivell professional i això passa per més llibertat amb unes línies clares, hem de dir molt clar el que estem fent”.