25N
Badia i Riba, davant el cartell de la campanya del 25N d'enguany

Gavà commemorarà un any més el 25 de novembre, Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència envers les Dones, amb diversos actes sota el lema “Prou excuses! Tot això és violència masclista”, amb l’objectiu de denunciar aquesta xacra social que colpeja el món sencer i que només a Espanya, des de principis d’any,  s’ha cobrat més de 50 vides.

L’alcaldessa Gemma Badia ha presentat avui el programa d’actes que la ciutat dedicarà al 25N acompanyada de la tinenta d’alcaldessa d’Igualtat, Alba Riba. Badia ha destacat que les dades de violència masclista “són impactants i per això és clau fer aquest programa amb la implicació de tothom”. També ha assegurat que li preocupen “les dades que apunten a que molts joves banalitzen la violència envers les dones i normalitzen els micro-masclismes, una manera de fer que també es dona en determinats partits polítics”.

L’alcaldessa té clar que “la lluita contra la violència masclista es fa tot l’any conscienciant i, a través del SIAD, donant suport a totes les dones que ho necessiten”, i respecte a la duresa de la campanya s’ha mostrat ferma en assegurar que “l’objectiu principal és conscienciar, d’aquí el fet d’haver dissenyat una campanya tan impactant”.

Per últim, Badia ha destacat que “cal seguir lluitant i no fer ni un pas enrere. Cal preservar els avenços assolits”.

Programa d’activitats

L’acte central de ciutat es farà el mateix 25 de novembre, a les 18 hores, a la plaça Major on es llegirà un manifest, es farà una performance i es retrà homenatge a les dones assassinades per violència masclista.

Els dies anteriors també hi haurà activitats relacionades amb el 25N, com una conferència sobre violència masclista a càrrec d’Alba Alfageme, psicòloga especialista en victimologia i violència sexual. Serà el 24 de novembre, a les 18.30 h, a la sala d’actes de la Biblioteca Josep Soler Vidal. El mateix dia, a les 17.30 h, s’oferirà la xerrada, “Aprenent a estimar”, a l’Espai Jove La Casa Gran.

El festival de bandes tribut, Gavà Hall of Fame, programat per al 24, 25 i 26 de novembre a l’Espai Maragall, inclourà concerts d’homenatge a veus femenines que han estat referents musicals, com Amy Winehouse o Tina Turner. El 26, a les 12 hores, tindrà lloc la X Marxa contra la violència masclista del Baix Llobregat, organitzada pel Consell Comarcal i amb sortida a les 10.30 hores des de la plaça de l’Ajuntament de Cornellà. L’arribada serà al parc de la Torre Blanca, de Sant Feliu, al voltant de les 12 h. Altres activitats seran:

– Contacontes: “La família de les germanes Algaba”. 28 de novembre, a les 17.30 h, a la Biblioteca Josep Soler Vidal.

– Càpsula formativa: Com identificar, prevenir i què fer davant la violència de gènere digital. 28 de novembre, a les 18 h, a la Biblioteca Josep Soler Vidal.

-Exposicions: «La violència sexual», fins al 30 de novembre a la sala d’exposicions de la Biblioteca Josep Soler Vidal. «La violència masclista en dades», a la plaça Major. «La ràbia femenina, l’expressió de l’empoderament», fins al 2 de desembre a l’Espai Jove La Casa Gran.

Altres accions

– Acció de sensibilització als patis dels instituts Gavà Mar, El Calamot i Bruguers, i al col·legi Immaculada Concepció.

– Altres propostes performatives del CEFP Núria.

– Repintem el grafiti del SIAD.

– Campanya adhesius contra la violència masclista en comerços clau dirigits a un públic femení.

La majoria d’aquestes activitats són gratuïtes. Per a més informació, podeu contactar amb igualtat@gava.cat o trucar al telèfon 93 263 91 00 (extensió 9440).