Projecció a Gavà de La memoria escondida

L’Espai Maragall de Gavà acollirà aquest dijous, 26 d’octubre, la projecció de la “La memoria escondida”. El documental de José Luis Pecharromán parla, a través de converses en primera persona, sobre la situació i l’experiència vital de membres del col·lectiu LGTBIQ+, ja de la tercera edat, en el final del franquisme i la transició i de tota aquesta homofòbia que no va desaparèixer amb la mort del dictador, sinó que es va anar modulant al llarg de les dècades.

És una cinta documental amb quatre històries de quatre persones molt diferents entre si però molt comunes que expliquen en xerrades informals, les seves experiències en aquells anys, en un blanc i negre que iguala amb la llunyania dels records aquesta reivindicació d’unes identitats no normatives des de la quotidianitat i la tercera edat.

Pecharromán és un veterà director de fotografia, sobretot de sèries de televisió, treballant entre altres en “Los hombres de Paco”, Vivir sin permiso, “Hernán” o la recent “Los pacientes del doctor García. El seu documental constitueix la seva primera incursió com a director de llargmetratge, una on la seva experiència prèvia ha estat determinant en la direcció artística i que a més ha finançat amb els seus propis mitjans.

La projecció encabida en el programa “Octubre de la Gent Gran” que durant aquest mes s’està celebrant a la nostra ciutat es passarà a les 18 hores. Les entrades són gratuïtes però cal fer la reserva aquí .