Projecció de Josep a Gavà
Projecció de Josep a Gavà

El Cine Club Gavà programa una nova sessió de cinema per aquest diumenge a Gavà. En aquesta ocasió es projectarà “Josep”, la història de Josep Bartolí, narrada a través de l’animació francesa d’Aurel, un dibuixant espanyol a l’exili que va plasmar amb el seu traç la dura realitat que vivien els presoners en camps de concentració.

A més, relata una història d’amistat entre el dibuixant barceloní i un gendarme francès anomenat Serge, que és totalment fictici, però inspirat en gendarmes i metges francesos que van ajudar a Josep a obtenir paper i llapis o a escapar-se dels camps

Es tracta d’una història commovedora dibuixada, no d’animació, que segueix les petjades d’un home que va sobreviure a la tragèdia i va aconseguir escapar dels camps d’extermini per a acabar establint-se a Mèxic, on va entaular amistat amb Frida Kahlo, i pintar decorats per a pel·lícules històriques a Hollywood als Estats Units.

Aurel va descobrir el dibuix de Bartolí gràcies al llibre escrit pel seu nebot, “La retirada”, que tracta de l’exili de la seva família i dels espanyols en general.

La sessió començarà a les 19 hores i el preu de l’entrada, que es pot comprar al web de l’Espai Maragall, és de 4 € pels socis del Club Maragall i del Cine Club, i de 4,5€