Projecció de l’“Olla a Pressió. Aiguamolls en perill”
Projecció de l’“Olla a Pressió. Aiguamolls en perill”

La seu de l’UME de Gavà acollirà, aquest, divendres 19 de novembre, la projeccció de l’“Olla a Pressió. Aiguamolls en perill, un documental sobre la lluita per preservar l’estany de l’Olla del Rei, una zona humida de Castelldefels, que viu “sota l’amenaça d’urbanització i la contaminació de les aigües”.

Es tracta d’un projecte coral on diferents protagonistes sumen les seves reflexions i coneixements per explicar “què és l’Olla del Rei i per què es troba en perill” amb testimonis experts com el del Dr. Joan Pino, actual director del CREAF, i la Dra. Elisabet Roca, investigadora de l’Institut de Sostenibilitat de la UPC.

El documental que té una durada de 25 minuts ha estat realitzat per professionals de l’audiovisual i ha estat dirigit per Judith Siches, graduada en Comunicació audiovisual, i membre de la Plataforma.

El local de l’UME està al carrer Salvador Lluch, 6 i la sessió començarà a les 19 hores.

L’Olla del Rei

L’Olla del Rei és un espai natural situat al campus de la UPC, Castelldefels. Format per maresmes, llacunes, boscos de ribera, prats humits i herbassars, constitueix la millor conservada i més important zona humida de Castelldefels. Inclòs parcialment dins el Catàleg de Zones Humides de Catalunya, aquest territori esta inclòs alhora en la Important Bird Area del Delta del Llobregat (IBA), albergant espècies d’ocells nidificants protegides com el Martinet Menut (Ixobrychus minutus) o el Xot (Otus scops), o d’altres visitants ocasionals com el Falcó Peregrí (Falco peregrinus) o l’Astor (Accipiter gentilis). A més, interessants comunitats vegetals, rèptils, amfibis, insectes o fongs acaben completant la complexa comunitat natural de l’espai natural.