Projecció del film 1917 a Gavà
Un dels fotogrames de la cinta.

Les sessions del Cine Club Gavà tornen a l’Espai Maragall. En aquesta ocasió però, la projecció es farà diumenge, a partir de les 19 hores, i la pel·lícula triada és “1917”, l’aplaudida cinta britànica dirigida per Sam Mendes i ambientada en un únic dia de la Primera Guerra Mundial.

Sinopsis

En el front occidental, el general britànic Erinmore (Colin Firth) encomana a Schofield (George MacKay) i Blake (Dean-Charles Chapman), dos joves soldats britànics, una missió estrictament impossible. Hauran de lliurar un missatge urgent i decisiu al coronel MacKenzie (Benedict Cumberbatch). Per realitzar aquesta missió hauran d’abandonar la trinxera a plena llum del dia i avançar pel camp francès ocupat pels alemanys. Sense respir, en una carrera a contrarellotge, els dos soldats travessaran estretes trinxeres, filats i camp a través en un entorn de mort i destrucció, envoltat de cadàvers d’homes i animals. Només disposen d’unes poques hores per a complir la seva comesa i evitar, costi el que costi, un violent atac. Si no arriben a temps, 1.600 soldats perdran la vida, entre ells el germà d’un d’ells.

El director Sam Mendes i el cinematògraf Roger Deakins exploten l’estètica del “Pla seqüència” que flueix juntament amb la història durant gairebé dues hores.

El preu de l’entrada, que es pot comprar al web de l’Espai Maragall, és de 4 € pels socis del Club Maragall i del Cine Club, i de 4,5€ per a la resta.