Barnasud ha acollit la jornada
Barnasud ha acollit la jornada "La ciencia es femenina"

Alumnes de 3r i 4t d’educació Secundària Obligatòria (ESO) de centres educatius de Gavà han assistit aquest matí a una sessió informativa del “STEM Talent Girl”, una iniciativa internacional impulsada per CBRE, gestora del centre comercial Barnasud, amb l’objectiu d’animar a les joves a formar-se en disciplines científiques i tecnològiques.

En l’organització d’aquest sessió, que ha tingut lloc al Centre Comercial Barnasud, hi ha participat Talent Factory, que col·labora amb els ajuntaments de Gavà i Viladecans en el programa de emprenedoria adreçats a estudiants d’ambdues ciutats, Talent a les Aules.

La directora del Talent Factory, Laura Benítez, informa que van rebre l’encàrrec del centre comercial Barnasud d’organitzar l’acte que forma part “d’una sèrie d’esdeveniments que s’estan realitzant a tot Espanya per motivar les noies a que triïn carreres científiques i tecnològiques, una mica per combatre aquesta bretxa de gènere que hi ha en aquest tipus de carreres professionals”. Laura Benítez explica que “hem portat dones referents professionals que es dediquen a la ciència i a la tecnologia que puguin explicar des de la seva experiència, que aporta aquesta visió femenina a aquestes carreres professionals”.

 L’alcaldessa, Raquel Sánchez, que ha assistit a l’obertura de la sessió, ha manifestat que “l’objectiu del programa Talent a les Aules és donar eines a l’alumnat perquè tirin endavant i desenvolupin les seves capacitats i aptituds emprenedores. Aquesta iniciativa d’avui el que vol és animar que les alumnes es formin en el món científic i tecnològic”. L’alcaldessa va recordar que “avui en dia encara continuen sent minoria les dones que escullen carreres científiques i tecnològiques. Esperem que a partir dels testimonis de les dones que van decidir apostar per aquestes carreres que, fins ara, semblava que estiguessin reservades als homes, moltes joves s’animin a agafar aquesta via. Només depèn d’elles”.

L’acte s’ha obert amb la ponència de Marta Castroviejo, científica i investigadora, graduada en Biotecnologia per la Universaitat Autònoma de Barcelona. Després s’ha celebrat una taula rodona moderada per Mamen Martí, directora del projecte #BcnTEch4Women i una masterclass a càrrec d’Enrique Cuesta sobre robòtica. La directora del Centre Comercial Barnasud, Kristina Restivo, al tancament de la sessió va agrair la col·laboració i participació de tothom.