El duo musical composat per Carol Romero i Jordi Picas, Projecte Júlia, estan a punt de publicar el seu primer EP, “Primer plat”. Carol Romero, que va viure a Gavà uns anys, és la que escriu les lletres, I Jordi el que compon la música. Dues tasques que mai s’intercanvien perquè “cadascun té molt clar el que fa, de vegades sí que ens fem observacions i jo li proposo possibles canvis en la música i ell em proposa possibles modificacions en la lletra, sempre ens fem retocs però la música és seva i la lletra és meva”, explica Carol.

La Júlia del nom, ens confessa Carol, “era la meva àvia per part materna, és la persona amb la que em vaig criar, vaig créixer amb ella i em va inculcar tot l’amor que ella tenia, i com que aquest és un projecte que fem amb molta estima vam pensar que era perfecte posar-li el nom de la meva àvia”.

La gravació de les set cançons de “Primer Plat” ha estat totalment casolana, tal i com el Jordi ens explica: “Vam decidir que ens sortia més a compte gravar-ho nosaltres, amb un cert coneixement això sí perquè si no llavors no saps què fer amb l’equipament. Ens hi vam posar i poc a poc hem acabat un disc amb el que estem molt satisfets”.

El duo és totalment autosuficient i, segons el Jordi, “tots els instruments i veus ho gravem nosaltres a casa, i en directe de moment també som nosaltres dos sols però tampoc descartem que en qualsevol concert es pugi afegir algun amic, estem oberts a qualsevol idea”.

Projecte Júlia ha alliberat fins ara dues de les set cançons de l’EP. Amb les altres cinc es farà un pre-llançament el 16 d’octubre, i el 19 d’octubre estaran totes les cançons disponibles en plataformes de streaming digital. Projecte Júlia presentaran el seu EP el proper 23 d’octubre a la Masia Can Batlle d’Avinyonet del Penedès. L’entrada és gratuïta.