Projecte Softball
Projecte Softball: gavanenques competint a la màxima categoria espanyola (Foto: www.projectesoftball.com)

El Projecte Softball de Gavà està competint ni més ni menys que a la màxima categoria espanyola d’aquest esport, la SSL (Spanish Softball League). Aquesta categoria fins aquesta temporada es denominava Lliga Nacional de Divisió d’Honor, però la Real Federación Española de Béisbol y Sofbol li ha canviat el nom aquest any “per tal de potenciar el softball femení a Espanya i també per dona a conèixer internacionalment aquest esport”.

Són paraules de Daniel De Los Santos, president del club, que ha destacat “les incorporacions d’aquesta temporada al nostre equip, especialment Paula Morbelli, que ve d’Argentina per jugar amb nosaltres i està seleccionada per jugar amb Espanya ja que té la doble nacionalitat ”.

A la SSL competeixen 11 equips de tot l’estat espanyol, i les gavanenques ara mateix ocupen la sisena posició a la classificació amb tres partits guanyats i tres perduts: “A la primera jornada vam guanyar un i vam perdre l’altre contra el Dridma Rivas de Madrid, després aquí a casa vam tornar a guanyar un perdre un contra Fènix València, i el darrer cap de setmana un altre cop vam guanyar el primer partit i vam perdre el segon contra l’OBB Bizkorrak”.

Segons De Los Santos, “hem tingut un inici de temporada prometedor, a diferència dels d’altres anys que van ser dolents, ara ens estem allunyant del descens, que és precisament el nostre primer objectiu. De fet, ara més aviat estem pensant en entrar a la Copa de la Reina, que disputen els quatre primers classificats, i si això passés seria una fita magnífica perquè fa molts anys que no disputem aquesta competició”.

El president de l’equip es mostra molt orgullós ja que el Projecte Softball “és un equip petit i modest, amb una infraestructura petita, i estem jugant al màxim nivell d’Espanya contra equips molt competitius. A més, em sento especialment orgullós de les meves jugadores i cos tècnic perquè estem donant la cara en tots els partits, es comença a parlar de nosaltres i la veritat és que aquest any tinc moltes esperances d’acabar a dalt de la classificació i que se’ns comenci a conèixer a Espanya”.

El Projecte Softball jugarà el seu proper partit contra el CBS Capitalinos de Gran Canària. De Los Santos atorga molta importància a aquest partit ja que “si guanyem, ens fiquem de ple en la lluita per les primeres posicions de la taula”. Tot i que els Capitalinos són uns recents ascendits a la categoria i actualment ocupen la darrera posició de la taula, De Los Santos adverteix: “No ens podem refiar de que vagin els últims, perquè per calendari els ha tocat jugar fins ara contra els tres equips més forts de la competició, així que no sabem el seu potencial real, però el que sí que sabem és que és un equip complicat que té en plantilla dues jugadores europees”.

El partit es disputarà el proper diumenge, 18 d’abril, a partir de les 11 del matí, el camp de Can Torelló. El partit, per cert, es podrà seguir en directe per streaming aquí.