Vídeo: Juanjo Carrasco


Gavà impulsa noves accions per dinamitzar l’activitat econòmica

L’Ajuntament ha presentat, en el marc de la jornada “Gavà, Ciutat de Negocis”, l’Oficina d’Atenció a l’empresa i un portal econòmic a internet

La sala d’actes de la biblioteca Josep Soler i Vidal ha estat l’espai on, aquest divendres, l’alcalde Joaquim Balsera ha explicat, davant desenes d’empresaris i nous emprenedors, les noves accions que, des del govern local, es posen en marxa amb l’objectiu, segons ha precisat el batlle “de facilitar la dinamització de l’economia local en la mesura de les nostres possibilitats”. Es tracta d’iniciatives encabides dins el Pla de Promoció Econòmica i d’entre les quals destaquen l’obertura de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa: Una finestreta única situada a la planta baixa de l’Ajuntament on les empreses, comerços, professionals i emprenedors podran accedir en un mateix punt a informació, fer els tràmits i conèixer els serveis relacionats amb l’activitat econòmica. El servei és obert els dimecres i divendres de 9 a 14.30 hores i els dimarts i dijous de 9 a 19 hores. També es pot trucar al 93 263 9100 o contactar a l’adreça de correu electrònic oae@gava.cat.

 

Una altra nova mesura és el llançament del Portal Econòmic, un nou web (www.portaleconomic.gavaciutat.cat) que aglutina tots els continguts relacionats amb l’activitat econòmica, amb informació i serveis destinats al teixit empresarial i comercial, a banda de ser un punt de referència virtual per a totes les persones que cerquen feina o bé volen conèixer l’oferta formativa per aturats o pels qui volen ampliar els seus coneixements professionals. Dins aquest web s’hi encabeix un portal immobiliari amb l’oferta de locals i naus disponibles a la ciutat.

 

De la seva banda, la tinenta d’alcalde de l’àmbit de promoció econòmica, Raquel Sánchez ha explicat que “també es modificarà l’ordenança reguladora d’intervenció administrativa de competència municipal en l’obertura d’establiments i control d’activitats, per fer més fàcil i ràpida l’obertura o reforma d’un negoci”.

 

L’alcalde, Joaquim Balsera, precisa que “amb totes aquestes accions es vol facilitar el contacte, de qualsevol que vulgui emprendre a la ciutat de Gavà, amb l’administració, facilitant i agilitzant els tràmits i fent, que aquest procés se sentin més acompanyats”. Balsera recorda que “les noves mesures reforcen les ja existents, com el 6+6, una aposta innovadora i exitosa que tinc la voluntat de continuar”

 

L’alcalde afirma que “les accions per promoure l’economia, en la mesura de les nostres possibilitat, és una prioritat” i precisa però que “cal una màxima coordinació entre les diferents administracions, per això exigim a la Generalitat, que és qui te la responsabilitat d’aportar noves iniciatives, perquè ens ajudin a materialitzar aquesta mena d’iniciatives, com administració que som, més propera al ciutadà”.

 

Balsera ha recordat que ja ha traslladat aquest missatge de manera personal durant la seva recent trobada amb el conseller Felip Puig, reunió de la qual es va parlar entre altres qüestions de la presentació de la candidatura del nostre territori al programa europeu RIS 3. Per a Balsera, “aquesta aposta per la innovació és el camí a seguir per canviar el nostre teixit productiu, per això estem immersos en altres programes relacionats amb l’alta tecnologia”, i s’ha referit al projecte de poder acollir una incubadora aeroespacial per a més de 40 empreses.

 

Val a dir que, l’equip de govern, segons la tinenta d’alcalde de l’àmbit de promoció econòmica, Raquel Sánchez treballa “en el disseny d’un pla de city màrqueting i en la creació d’un distintiu de qualitat pels establiments comercials de Gavà”.

 

L’explicació d’aquests temes ha tingut lloc en el marc d’una jornada que s’ha completat amb una sessió de networking i la presentació de projectes de 5 emprenedors i empreses recentment creades i 5 empreses consolidades a Gavà.