Prop de 6000 gavanencs ja han rebut la primera dosi de la vacuna
Prop de 6000 gavanencs ja han rebut la primera dosi de la vacuna

Prop de 6.000 gavanencs i gavanenques ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid19, i més de 2.300 la segona.

Aquesta setmana s’està acabant d’administrar la vacuna de Pfizer als més grans de 80 anys i la setmana vinent es començarà a vacunar a la franja de persones d’entre 80 i 70 anys, començant per les persones de més edat que rebran la citació corresponent per acudir al Parc Arqueològic Mines Gavà.

Veïns i veïnes de 60 a 65 anys també han rebut la 1a dosi d’AstraZeneca en els punts de vacunació habilitats en municipis propers.

Més vacunes a partir d’ara

Aquest mes d’abril marca un punt d’inflexió en el pla de vacunació ja que durant el segon trimestre arribaran 3,5 vegades més dosis que durant el primer trimestre.

Així, si es compleixen les previsions, només a l’abril poden arribar a Catalunya 1,5 milions de dosis, més de les que s’han administrat fins ara.

La vacuna que més s’ha posat és la de Pfizer/BioNTech, de la qual han arribat una mica més d’1 milió de dosis i es preveu que a l’abril n’arribin 768.000 més.

A partir del 15 d’abril entra en joc una nova vacuna, la de Janssen, que té una diferència importantíssima respecte a les altres: només necessita una dosi. Se n’esperen 880.000 fins al juny i la previsió és que es comenci a administrar a persones d’entre 66 i 79 anys.