Prop de 7.000 alumnes de 3 a 16 anys comencen el nou curs escolar
Inici del curs a l'escola Joan Salamero

Prop de 7.000 alumnes tornen avui a omplir les aules de les escoles públiques i concertades de Gavà. Avui han començat l’escola a P3: 446 nens i nenes (44 més que el curs passat) així el número d’alumnes matriculats en Educació Infantil a Gavà és de 1.409 nens i nenes. Cursaran educació primària 3.116 alumnes i secundària 2.335. Fent una comparativa amb el curs passat aquest any s’han matriculat uns 150 alumnes més en l’educació obligatòria. El col·legi Sagrada Família ha recuperat el grup de P3 que va perdre el curs passat per la davallada de la natalitat i la ciutat compta amb 21 grups de P3: 10 a la pública i 11 a la concertada.

Quant a l’ESO, a l’Institut Gavà Mar el primer curs compta amb 3 grups, l’Institut Bruguers també en té 3 i el Calamot manté els 4 grups, així Gavá té 10 grups d’ES0 a la pública i 11 grups a la concertada.

L’alumnat inscrit en altes nivells educatius és aquest curs de:  48 alumnes en els programes de PQPI-PTT, 39 alumnes a l’escola especial Maria Felip i 12 alumnes de l’IFE.

Com a novetats cal destacar que la ciutat compta amb un nou PFI de la modalitat de jardineria d’aquesta forma els joves disposaran de 3 PFI amb 3 modalitats per escollir i, és el segon curs d’implementació del curs IFE a l’Institut Calamot, fet que suposa la consolidació d’aquesta oferta formativa.

Pel que fa les escoles públiques els nens i nenes es trobaran amb petites remodelacions en els seus centres. L’Ajuntament de Gavà ha invertit 230.000 euros per renovar les instal·lacions.

A l’escola Eramprunyà s’han reparat les pistes exteriors i s’han canviat els parallamps; al centre Jacme March s’ha obert una porta passa plats a la cuina i una altra d’accés a P3, on tambedifici nord, veis, a l” a l’persianes de la façana sud i s’s en els seus centres. L’des de Gavé s’ha posat el paviment vinílic, s’ha fet un canvi de parallamps i una reparació a la sala de calderes. A l’escola Joan Salamero s’ha substituït finestres d’alumini, s’ha col·locat paviment al pati de P3 i s’ha instal·lat un mòdul d’ombreig. El centre Marcel·lí Moragas té nou asfaltat a la zona d’entrada, s’han substituït les piques del menjador i les persianes de la façana sud i s’ha substituït el parallamps.

Finalment, a l’escola Salvador Lluch s’ha fet el tancament de l’accés de l’edifici de serveis, a l’edifici nord, s’ha fet reparació de teules, revestiment de grades i s’ha reparat el parallamps.

A l’Institut Escola Gavà Mar, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha instal·lat el segon mòdul per donar a cabuda a l’increment de l’activitat que suposa l’evolució dels grups de secundària i ha avançat amb les obres de la construcció del nou edifici.

L’Ajuntament destinarà més de 440.000 euros per tal de garantir la igualtat dels infants en l’àmbit escolar através d’ajudes i beques.