Propostes del PP al Ple de gener 2019
Mónica Parés.

El Partit Popular de Gavà presenta 5 noves iniciatives al Ple d’aquest mes de gener. La primera proposta, segons ha precisat la portaveu de la formació a la ciutat , Mónica Parés, fa referència “a la pancarta que es va penjar fa uns dies a la balconada de l’Ajuntament on es donava suport a les dones i en contra de les negociacions que s’estaven duent a terme per configurar el nou govern de la Junta d’Andalusia, unes negociacions que emanen dels resultats d’unes eleccions democràtiques. És per això que demanem que, seguint el mateix reglament que va permetre penjar aquella pancarta se’n pengi una altra per defensar els drets humans a Veneçuela amb seu canvi polític i l’arribada de la democràcia al país”.

Un altre tema serà la petició d’actualització de l’ordenança de mobilitat a l’Illa. Segons Parés “cal que s’adapti a les noves realitats, ja que l’actual només regula la bicicleta i ara hi nous mitjans de transport com els patinets”, i afegeix que “també cal fer una campanya de conscienciació perquè la velocitat d’aquests vehicles sigui l’adequada i puguin conviure amb el pas dels vianants”

El plenari també servirà als populars per reivindicar “millores en la façana exterior de la Torre Lluc” perquè, hores d’ara, “presenta un aspecte degradat”. Segons Parés “es tracta d’un edifici històric de la ciutat que forma part del patrimoni local i dels museus catalogats com a comarcal i s’hauria de vetllar per la seva conservació”.

Parés també exposa les queixes que, segons diu, li han fet arribar “molts veïns pels sorolls que generen els camions quan recullen la brossa dels contenidors” i, per això, demana que “l’assumpte es resolgui i es faci una rotació dels contenidors als carrers de la ciutat”

El darrer tema fa referència l’aprovació de les noves bases del concurs d’escriptura dramàtica que, al seu entendre, “no resulten suficients” perquè, “les obres han de ser en català i, només si guanyen, es podran traduir al castellà”. Parés considera que “caldria admetre d’entrada creacions bilingües, la qual cosa també contribuiria a fomentar la integració de persones nouvingudes que s’expressen més bé en castellà”