Protecció civil activa avisos per vent
Foto: Xavi Cabo

Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per fortes ventades aquest divendres.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es poden produir ratxes de vent superiors als 72 km/h especialment a les comarques del Baix Llobregat, Anoia i Alt Penedès i, amb menor intensitat, a altres comarques de Barcelona i Tarragona.

Protecció Civil de la Generalitat demana “molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l’efecte del vent”.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire, tenint especial cura amb els elements de decoració nadalenca que encara puguin quedar. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Prealerta pla PROCICAT per onatge

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el pla d’emergències PROCICAT per fort onatge.

Segons l’SMC, “les onades podran superar els 2,5 metres al llarg de tot el litoral català”

Protecció Civil de la Generalitat recomana tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa.

  • Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat.
  • Encara que no hi hagi indicis de perillositat, sigueu prudents. E
  • viteu anar a fer fotografies o mirar com trenquen les onades i no us poseu en perill ni a vosaltres ni a qui us estigui acompanyant.

Trobareu tots aquests consells al web interior.gencat.cat/ventades i interior.gencat.cat/onatge

Es recomana prestar atenció a l’evolució meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.