Protecció Civil activa el pla VENTCAT
Mapa de previsió

Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d’Alerta del Pla Especial d’Emergències per Risc de Vent a Catalunya VENTCAT davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un episodi amb fortes ratxes de vent que començarà aquesta tarda pels extrems nord i sud i que demà afectarà tot Catalunya de forma generalitzada.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya SMC aquesta tarda i vespre el vent podrà superar els 90 km/h als extrems del país, a l’Alt Empordà i a Terres de l’Ebre. Demà cap al migdia l’episodi es generalitzarà per tota Catalunya amb ratxes de vent que podran superar els 72 km/h, especialment a les comarques del litoral i prelitoral central. El vent bufarà de component nord. Al Pirineu el llindar d’avís és possible que se superi a cotes altes.

Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

A més, també en l’àmbit urbà cal ser molt prudent amb la possible caiguda d’elements estructurals a la via pública. En l’àmbit preventiu, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Tampoc és segur protegir-se darrere de murs o cartells publicitaris si no són estables.

Es recomana fer seguiment de l’evolució meteorològica al perfil del @meteocat i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.