neu
L’Ajuntament ha activat en fase d’alerta el Pla d’actuació municipal per nevades (Foto d'arxiu de flocs de neu caient al barri de Bruguers l'any 2018)
L’Ajuntament de Gavà ha activat aquesta tarda en alerta el Pla Municipal de Protecció Civil davant la previsió de nevades, fort onatge i vent. S’actualitza en primer lloc a fase d‘alerta el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) d’acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que se’n poden derivar.

Es preveuen nevades que començaran per l’extrem sud de Tarragona i s’estendran per tota la demarcació tarragonina de forma extensa durant el vespre de divendres. A partir de mitjanit podrà nevar de forma generalitzada a qualsevol punt de Catalunya amb gran variabilitat de la cota de neu. El risc de neu a Gavà és alt entre les 00:00 hores i les 12:00 hores del dissabte 9 de gener. La Generalitat ha publicat uns consells per actuar en aquest escenari.

D’altra banda, també s’activa l’alerta INUNCAT per fort onatge. Al Baix Llobregat, l’episodi comença aquesta mateixa tarda de divendres i durarà fins al migdia de diumenge. Dissabte les onades poden arribar als 5 metres. Pre franges horàries, el risc d’onatge a Gavà és baix el que queda de divendres 8 i el dissabte 9 de gener fins les 06:00 hores. A partir d’aquí, i fins migdia, el risc és moderat. Dissabte 9 el risc és alt entre les 12:00 hores i les 23:59 hores. Finalment, el risc torna a ser moderat diumenge 10 de gener entre les 00:00 hores i migdia, i baix entre migdia i fins les 23:59 hores. El govern català ha emès també uns consells per actuar en aquest escenari.

Per últim, també s’ha activat en fase d‘alerta el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT). Dissabte 9 bufarà fort vent de component est, amb ratxes que poden arribar a 20 m/s a la zona litoral central, des de la comarca de la Selva fins al Baix Camp i estenent-se cap a la Catalunya Central. El risc de vent a Gavà és baix el dissabte entre les 06:00 hores i les 23:59 hores. També la Generalitat ha publicat uns consells per actuar amb prudència en un escenari de fort vent.