Miquel Roselló, portaveu del grup municipal d'ERC
Miquel Roselló, portaveu del grup municipal d'ERC

Des d’ERC Gavà estem realment preocupats per la dinàmica de l’actual equip de govern de l’ajuntament de Gavà.

Estem veient i vivint com en diferents actuacions es vol quartar la llibertat d’expressió.Entre d’altres, volen regular l’ús de la via pública i que no es faci servir com aparador de les diferents llibertats d’expressió sorgides de la ciutadania i més quan aquestes no siguin per un bé d’interès general.(interès general que ells decidiran si ho és o no). Com a exemple els murs de formigó que hi han situats al parc de Mil·lenni o a la C-245 passat el pont de la benzinera de la Sentiu o els de la carretera que va a la platja passada la 1º rotonda a mà esquerra.

Fer servir el poder que atorga governar un ajuntament per imposar els teus criteris és si més no un acte d’abús d’autoritat en tota regla, tot el contrari del que nosaltres creiem, ja que sabem que la participació de la ciutadania és la millor eina de cohesió per arribar a acords positius per tothom.La reivindicació ciutadana sempre ha estat l’eina d’empoderament del poble per expressar allò que creu contrari al seu interès general.

Podem veure que l’interès general té molts propietaris, solament cal canviar el punt de mira, però fer servir el poder per fer callar al contrari no és la forma més correcta ni adequada ni tampoc la més democràtica de cercar solucions.La protesta sempre ha estat una via d’expressió de l’esser humà,negar-la no la farà desaparèixer, però sí que atempta contra la llibertat personal i col·lectiva.

Hem de poder expressar un desacord fent servir un gest silenciós, una poesia, una cançó, un grafiti, una samarreta, una mirada, una pancarta, una papereta o inclús un silenci.