Formació Professional
Jordi Tort, portaveu dels socialistes, aquest matí en un dels polígons industrials de Gavà

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) presenta en el Ple Municipal de gener una declaració política encaminada a la defensa de Formació Professional. De fet, el que demanen els socialistes és la millora de la planificació, el procés d’admissió i l’oferta formativa de la Formació Professional.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és, segons Jordi Tort, portaveu del grup socialista a Gavà, “intentar que la Generalitat de Catalunya faci una aposta forta i ferma per la Formació Professional, i és que veiem que les empreses i els diferents agents socials i econòmics necessiten que hagi una oferta d’estudis que no s’adequa a la que la Formació Professional ofereix als diferents territoris des de la Generalitat”.

A més, Tort ha qualificat com a “greu” el fet que “l’any passat molts alumnes que sortien de l’ESO i volien fer Formació Professional no tenien accés als estudis perquè l’oferta de places no era l’adequada”.

Per tot això, el PSC demana en aquesta declaració política que “es planifiqui, s’avaluïn les necessitats de manera prèvia, es canviï l’oferta per adaptar-la a cada territori en funció de les seves necessitats particulars, i a més que es garanteixi que els estudiants de 15 i 16 anys que acaben l’ESO o algun cicle formatiu puguin accedir als estudis de Formació Professional, evitant així una aturada en el seu currículum tan greu com la que ha succeït en aquest passat curs”.

El Ple Municipal de gener es celebra el dijous 26 a partir de les 18:00 hores. La sessió serà presencial però també es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Gavà. L’ordre del dia d’aquest Ple Municipal es pot consultar aquí.