PSC
Jordi Tort i Rosa Maria Fernández surten al pas de les darreres crítiques dels republicans

El portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Gavà, Jordi Tort, i la vice-primera secretària socialista, Rosa Maria Fernández, han sortit al pas de les darreres crítiques d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a compte del Pla de Ponent. Tort ha recordat que, “quan en la passada legislatura es va començar a urbanitzar el Pla de Ponent, va tenir una oposició constructiva amb capacitat d’arribar a acords en diferents punts importants per la ciutat, però ara sembla que han pres un canvi d’actitud, sobretot arran dels canvis que han tingut darrerament”.

Tort, de fet, qualifica aquesta oposició dels republicans de “totalment destructiva”, i assegura que “utilitzen mentides i això ens preocupa molt”. El portaveu critica que ERC, quan critica el Pla de Ponent, “sempre acaba parlant de que vindrà gent de fora de Gavà a aquests habitatges, i al final el dret a l’habitatge és un dret que ha de ser per a tothom i el que es pretén amb aquest projecte és garantir l’accés a un habitatge públic i a preus dignes. Per tant, aquestes ganes de donar rellevància a si la gent que vindrà a viure aquí és gent de tota la vida de Gavà o de fora doncs no les acabem d’entendre, és un argument bastant etnicista i de dretes, i no s’escau a un grup com Esquerra que, insisteixo, fins fa poc mesos feia una oposició bastant responsable i que ara es dedica a torpedinar-ho tot amb uns arguments bastant puerils”.

Rosa Maria Fernández, de la seva banda, ha estat també contundent en assegurar que “s’estan dient moltes mentides sobre el Pla de Ponent, que és un projecte per millorar la nostra ciutat i en el que es protegeixen les zones verdes”. Segons destaca Fernández, “hem de tenir en compte que aquestes propietats que gaudirem, amb 5 grans parcs i un corredor biològic que serà referent a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, abans de Ponent eren privades, i moltes d’aquestes propietats es troben en una situació que no protegeix el patrimoni natural”. La vice-primera secretària socialista ha posat també de manifest, en referència a la qüestió ecològica del Pla de Ponent, que “gairebé el 61% d’aquesta superfície serà verda i es conservarà, i no hi ha cap planejament a tot Catalunya que tingui aquests índexs de reserva natural i de verd”.

Fernández també ha defensat el Pla de Ponent pel que fa a la qüestió de l’habitatge, “un dels grans reptes que tenim a la nostra societat perquè hi ha moltes famílies que no poden pagar un habitatge digne, i també molts joves que no poden independitzar-se perquè els pisos, tant a la nostra ciutat com en tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona, estan a uns preus que fan impossible que ningú pugui desenvolupar el seu projecte de vida. Per aquest motiu és necessari que les administracions públiques fem polítiques clares per potenciar un habitatge digne per a tothom”.