El PSC critica les retallades en Sanitat
El PSC critica les retallades en Sanitat

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Gavà ha criticat durament les retallades en Sanitat que els darrers anys ha portat a terme la Generalitat de Catalunya. De fet, les relaciona directament amb l’onada de grip actual ja que “degut a la mala gestió dels responsables de la Generalitat en el seu moment, aquesta epidèmia de grip està ara mateix pràcticament col·lapsant tot el sistema d’atenció primària i els hospitals de referència”, segons ha assenyalat el portaveu del PSC, Miquel Àngel Díaz.

Díaz ha recordat que aquest escenari es deu “a una mala gestió ja que això era previsible, cada any ens trobem amb aquesta situació, i la causa són els retallades que encara són ben presents en el sistema públic de salut, sobretot en el d’atenció primària”. El portaveu dels socialistes recorda que fan falta recursos ja que si no “la salut pública funciona gràcies a la bona feina dels professionals que hi treballen, que ho fan amb una gran pressió ja que volen atendre als seus pacients però veuen que la Generalitat no els està acompanyant”.

El portaveu socialista conclou que tot això “el que manifesta és que realment l’origen del problema no és la grip, sinó que són les retallades i la manca de recursos que no s’han revertit, no s’ha aconseguit abocar diners malgrat la promesa que en el seu moment va fer el conseller Comín”.

És per aquests motius que el PSC gavanenc portarà al proper Ple Municipal de gener una declaració política on “s’insta al nou govern de Catalunya que sorgeixi de l’actual Parlament que compleixi el seu propi manament parlamentari en relació a qüestions com ara el temps màxim d’espera a les urgències hospitalàries i a les intervencions quirúrgiques, l’adaptació del nombre de llits socio-sanitaris a les necessitats de la població, i que es garanteixi un temps màxim de 48 hores per l’atenció a les consultes programades de l’atenció primària, el que creiem que és de vital importància”.