PSC
Tort i Riba, aquest matí a l'Ajuntament de Gavà

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Gavà presenta en el Ple Municipal d’aquest mes de setembre una declaració política per mostrar el seu rebuig ver l’explotació sexual de dones i d’infants. Jordi Tort, portaveu del grup municipal socialista, ha indicat que aquesta declaració demana la fi d’aquesta explotació i del tràfic de dones i d’infants.

En aquesta línia, Tort ha assegurat que “el més important pels socialistes és posicionar-nos com abolicionistes, com ja ho és de fet la ciutat de Gavà, ja que el 95% de dones i d’infants que pateixen la prostitució ho fan sota un règim d’esclavitud, i del que es tracta al final és de que en el segle XXI totes les persones puguem ser iguals i no hagi ningú que sigui esclau d’altre només per falta de recursos, o manca de documentació, o perquè algú exerceix violència sobre aquestes persones”.

Tort espera que tots els grups polítics presents en el Ple Municipal recolzin aquesta declaració política i que “per fi alguns deixin de parlar-nos de la liberalització i de la regularització de la prostitució com si això fos un treball perquè és evident que quan s’està explotant a algú sexualment, moltes vegades amb violència física o psicològica pel mig, això no és una feina, això tota la vida s’ha anomenat esclavitud i s’hauria de seguir anomenant esclavitud, em sorprèn que hi hagi gent que consideri que això és una feina”.

Alba Riba, regidora de Polítiques d’Igualtat i Drets Humans de l’Ajuntament de Gavà i membre també del grup socialista, ha afegit que “hi ha partits que encara no saben on situar-se en aquesta qüestió, i és que el proxenetisme és la principal violència sexual que pateixen les dones a Europa, el tràfic de dones i d’infants per l’ús sexual de certs homes és importantíssim al nostre país i, de fet, som el tercer país al món en consum de prostitució”.

Per tant, els socialistes “tenim molt clar que hem d’acabar de debatre si s’ha de ser abolicionista o no, i s’ha de perseguir als proxenetes, als homes que consumeixen prostitució, i també s’ha de protegir a les víctimes d’aquesta explotació sexual”.

Tort i Alba han volgut explicar els termes d’aquesta declaració política justament avui, 23 de setembre, que es celebra el Dia Internacional Contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Nenes i Nens. Aquest és un dia que es va instaurar a la Conferència Mundial de la Coalició contra el Tràfic de Persones, en coordinació amb la Conferència de Dones, que va tenir lloc a Dhaka, a Bangladesh, el gener de 1.999.