PSC i ERC contra el canvi climàtic
Albert Massana i Jordi Tort han explicat l'esperit de la moció.

El grups municipals del PSC i ERC presentaran una declaració política conjunta al Ple d’aquest mes de març per “reivindicar l’adopció de mesures concretes contra el canvi climàtic”.

La moció està basada en el moviment estudiantil Fridays for future (Divendres per al futur) sorgit a Suècia després que una estudiant de 16 anys d’aquest país, Greta Thunberg, decidís l’any passat no anar a classe els divendres a la tarda per protestar contra la inacció del seu govern davant de l’escalfament global.

El portaveu socialista, Jordi Tort, ha assegurat que “volem posar de manifest que aquest és un tema de tots, perquè si no fem res per consumir menys recursos al final acabarem sense planeta. Esperem doncs, que la resta grups també hi donin suport”.

El portaveu d’ERC, Albert Massana ha assenyalat que “la lluita contra el canvi climàtic és, i ha de ser, una prioritat política i, per això, creiem que calen mesures concretes i reals qper fer possible una economia sostenible, juntament amb una transició energètica ràpida i justa. Esperem que el text s’aprovi per unanimitat”

La iniciativa de Thunberg s’ha replicat a més de 270 ciutats de tot el món i té per objectiu “conscienciar i educar la societat envers els greus problemes d’aquesta crisi climàtica”.
La moció fa saber que, “Greta Thunberg ha explicat les seves idees al fòrum econòmic mundial de Davos i davant del Consell Econòmic i Social de la Unió Europea, però ha estat vetada recentment al Parlament Europeu pels grups conservadors”.