trobada-puntaires-sant-pere-raquel-sanchez

trobada-puntaires-sant-pere-raquel-sanchez

Sánchez, en un moment de la seva visita a la trobada

XXIII Trobada de puntaires de San Pere

Més de 300 entusiastes de les puntes de coixí es donen cita aquest matí a Gavà

Formen part del paisatge de la Festa Major de Sant Pere des de fa ja 23 anys, vet aquí la seva importància dins de la programació de la festa d’estiu gavanenca. Es tracta de la Trobada de puntaires de Sant Pere, que aquest matí ha inundat bona part de l’Illa de vianants desafiant els núvols que amenaçaven amb pluja (i que després no han donat més de quatre gotetes inofensives). En total, unes 325 entusiastes de les puntes de coixí s’hi han aplegat per demostrar a tothom que aquest és un art ben viu i ben maco.


Dori Sanz, presidenta de l’Associació de Puntaires de Gavà, recorda que de les més de 300 persones que s’hi han apuntat a la trobada d’enguany “només una cinquantena de persones són de Gavà, la resta venen de molts llocs, venen de Barcelona, de Santa Coloma de Cervelló, de Viladecans, de Sant Boi, de Sant Climent de Llobregat, de Castelldefels, i fins i tot algunes han vingut de Tarragona”. Aquest èxit de convocatòria demostra que aquesta és una tradició “ben viva, de fet torna a reviure molt avui dia”. Sanz s’ha mostrat molt satisfeta del fet de formar part, un any més, del programa de la Festa Major de Sant Pere: “per nosaltres és un orgull poder formar part del catàleg de la festa major, obrir-lo i veure’ns allà dins, nosaltres som una entitat més del poble i hem de col·laborar en tot el que sigui possible”.


Parlem en femení de les assistents a aquesta trobada perquè la veritat és que el 99% de les persones que s’hi han aplegat eren dones. Però hem pogut parlar amb aquest 1% masculí. Es tracta de l’Oriol Alegre, que ha reivindicat la tradició de les puntes de coixí en aquests termes: “molt poca gent valora les puntes de coixí perquè pensen que es fan en poc temps, però això es triga a fer, és una cosa elaborada que requereix paciència i precisió, i això la gent jove no ho té, la gent jove ho vol tot ja, dit i fet”. Alegre a més ha destacat que per ell fer puntes de coixí implica “desconnexió, mentre les fas te n’oblides de tota aquesta crisi mundial ni en res, simplement penses en com gaudiràs del que estàs fent”.


L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’hi ha atansat fins aquesta trobada per, com és tradicional, fer efectiu un petit obsequi a totes les agrupacions de puntaires que s’hi han desplaçat fins Gavà. Sánchez estava acompanyada pel tinent d’alcalde de Benestar, Miquel Àngel Díaz, i pel regidor de Cultura, German Barrena.