Quasi 200 persones a la caminada de l’ELA
Quasi 200 persones a la caminada de l’ELA

Quasi 200 persones es van sumar, dissabte al matí, a la caminada solidària per recaptar fons per lluitar contra l’ELA. En total, i a l’espera de més donacions pendents, la organització xifra en 1030 euros els diners aconseguits que es destinaran a la Fundació Miquel Valls d’esclerosi lateral amiotròfica.

La caminada tenia sortida i arribada al monument de la vela. Allà mateix es van fer les inscripcions per 5 euros, que era el mínim a aportar, i els participants van rebre una samarreta que estava patrocinada pel Club de Tennis Andrés Gimeno. La passejada va transcórrer per l’avinguda del Mar en direcció a la Zona Esportiva de can Torelló, que va ser el punt on es va donar la volta per tornar de nou a Gavà Mar.

La caminada se celebrava amb el nom de Juan Antonio López, gavanenc a qui li van diagnosticar ELA l’any 2018. En el moment de rebre el diagnòstic “em van dir que havia de deixar de treballar, i això em va costar una discussió amb la doctora perquè jo no volia deixar la feina, però al final ho vaig haver de fer”. López ens ha explicat que l’ELA “és una malaltia psicològicament molt dura i físicament molt invalidant, fa que et cansis molt i, de fet, una cosa que em va molt bé és que dormo amb oxigen per pal·liar aquest cansament”.

López rep un gran recolzament per part de la Fundació Miquel Valls. Anna Rigola, encarregada de comunicació, xarxes socials i recursos de la Fundació, destaca “el gran recolzament social que fa l’entitat als afectats d’ELA, un recolzament que també és psicològic i en la part de teràpia ocupacional, ja que ens encarreguem de que puguin fer les tasques del dia a dia de manera autònoma per més temps del que la malaltia els hauria deixat. Amb aquest objectiu els hi deixem material ortopèdic el temps que necessitin i en el moment que ho necessitin”.

Adriana Blanc, que és una de les persones que ha fet possible l’organització de la caminada a través de la seva empresa d’organització d’esdeveniments Esei, ha destacat que la intenció era “fer un esdeveniment fàcil, divertit i sobretot significatiu, que la gent conegui més la malaltia, donar més visibilitat a l’ELA, que és el nostre principal objectiu”.