Quejío Compañía Flamenca
La companyia, assajant el muntatge (Foto: cortesia Sergio Cruz)

Quejío Compañía Flamenca, el quadre de ball i música de la Casa de Andalucía de Gavà, presenta el proper dia 21 de novembre el seue espectacle “Raza gitana”. Es tracta d’un muntatge que ja van fer l’any 2019, però, tal i com ens explica el coreògraf de la companyia, Sergio Cruz, “el vam fer l’any 2019 amb nens petits pel festival de final de curs, i ara s’ha reformat totalment i de manera professional, comptem amb dues veus, un guitarrista i un narrador, tots actuant en directe. Tot està molt més treballat i té un aspecte molt diferent”.

“Raza gitana” tracta de dues famílies d’ètnia gitana on “sorgeix un amor entre dos dels seus membres que no s’acaba d’acceptar, és una història sobre l’amor que no té fronteres, et pots enamorar de qualsevol persona”. Tot i que l’obra és original de la companyia, Cruz reconeix que hi ha una forta inspiració en dues pel·lícules, “El amor brujo” y “Los Tarantos”: “Més o menys l’argument és semblant, però nosaltres hem tret la nostra essència i la nostra forma d’interpretar-la, al final són dues històries boniques que hem volgut modernitzar i, tot i que tracten temes semblants, en realitat no tenen res a veure”.

El muntatge és una obra de ball amb un total de 20 ballarins en escena. “Raza gitana” es podrà veure el proper diumenge, 21 de novembre, a partir de les 18:00 hores, a l’Espai Maragall de Gavà. Les entrades ja es poden adquirir anticipadament a un preu de 8 euros, i en taquilla el mateix dia de l’espectacle a 10 euros.

Quejío Compañía Flamenca
Cartell del muntatge