rally-040416

rally-040416Una seixantena de cotxes han participat en el ral·li.

El Ral·li de Sitges va passar ahir per Gavà

La caravana de vehicles antics, procedent de la plaça Sant Jaume de Barcelona, va recórrer la C-245 passades les 12 de migdia

El tradicional Ral·li Barcelona-Sitges de cotxes d’època ha tornat a passar per Gavà en el seu recorregut des de la plaça de Sant Jaume fina a Sitges. La cursa, que ha sumat la  seva 58a edició ha comptat amb la participació d’una seixantena de cotxes, 14 d’ells centenaris i, a més de Gavà, ha travessat 7 municipis més de l’entorn metropolità: L’Hospitalet, Cornellà, Sant Boi, Viladecans, Castelldefels i Sitges (passant per les costes de Garraf). En total 46 quilòmetres de recorregut

 

La història del Ral·li comença amb la primera edició que es va celebrar el 8 de febrer de 1959, amb una vintena de cotxes que van sortir de la plaça Sant Jaume envoltats d’una gran multitud de visitants. Des de la primera edició, l’organització va posar com a condició que els ocupants dels vehicles participants anessin vestits d’acord amb l’època de fabricació del seu vehicle. La raó d’aquesta condició és que el Ral·li s’emmarcava dins les Festes d’Hivern de Sitges; que el Carnaval de Sitges es celebrés per aquelles dates va afavorir que aquesta premissa fos acceptada amb entusiasme.

 

En els inicis, el Ral·li es va plantejar com una prova esportiva de regularitat, durant el mític i revirat tram de les costes, on els vehicles havien de mantenir la mateixa velocitat de baixada de pujada. Aquesta “esportivitat” estava regulada sota el reglament de la FIA.

 

En arribar a Sitges, els participants van desfilar pel passeig de la Ribera fins arribar a la Fragata on, talment com es fa a l’actualitat, van ser rebuts per les autoritats i posteriorment van aparcar per què el públic pogués admirar-los.