Primàries Gavà
Ramon Castellano i Gisela Almirall empaten en el procés de primàries de Primàries Gavà

El procés de primàries que aquest passat cap de setmana ha portat a terme Primàries Gavà ha acabat finalment en un empat. Ramon Castellano y Gisela Almirall han obtingut tots dos 37 vots, l’única variació rau en la procedència d’aquests vots: mentre que Castellano ha aconseguit 35 vots presencials i només 2 telemàtics, en el cas d’Almirall aquest vot ha estat més repartit ja que ha obtingut 24 presencials i 13 telemàtics.

La resta de candidats que han sorgit d’aquest procés de primàries són els vuit següents: Marcel·lí Reyes, amb 32 vots (24 presencials i 8 telemàtics); Tomàs Cases amb 30 vots (17+13); Jordi Barri amb 24 vots (13+11); Salvador Barri amb 21 vots (12+9); M. Àngel Soria amb 14 vots (7+7); i Artur Reyes amb 6 vots (5+1).

Castellano no ha dubtat en titllar d’”espectacular” aquest procés de primàries ja que “mai s’havia vist a Gavà una participació democràtica d’aquest nivell”. L’encara regidor de Convergència i Unió (CiU) ha assegurat que “Primàries Gavà ha fet un procediment obert, transparent, radicalment democràtic, en el que cada gavanenc, sense preguntar-li si pensa de dretes o d’esquerres o si es independentista o unionista, ha escollit les persones que ha considerat que millor poden treballar per Gavà i, en el nostre cas, per implantar el mandat de l’1 d’octubre a Gavà, que és el nostre objectiu”.

En aquest sentit, Castellano no ha estalviat crítiques als partits que ell anomena “antics i arcaics”, que “funcionen de la manera que funcionen, és a dir, les cúpules proposen als candidats i després els militants més que escollir ratifiquen, militants que a més són pocs perquè jo diria que a Gavà no hi ha cap partit polític en el que les seves assemblees de militants, que són allò que ells denominen primàries, puguin superar la vintena de militants”.

Castellano ha avançat que la seva campanya electoral es basarà en dos eixos primordials. El primer anirà sota el lema “Per un Gavà millor”, i es basarà en “millorar el benestar de tota la ciutadania a nivell urbanístic, de serveis, etc., perquè Gavà és una ciutat que pot estar bé en moltes coses però que té mancances en moltes altres, i per tant hem de dotar a Gavà d’aquest benestar que necessita”.

El segon eix de la campanya electoral de Primàries Gavà es centrarà en aconseguir que entrin al consistori com a regidors “no regidors independentistes, que d’aquests ja n’hi ha i n’hi haurà en la propera legislatura, sinó regidors disposats a fer la independència, és a dir, volem a l’Ajuntament de Gavà regidors que, quan el president de la Generalitat, el Parlament de Catalunya o el poble igual que l’1 de octubre digui determinadament que aquest cop sí que proclamem la República catalana, des de l’Ajuntament de Gavà i des del món local hem de ser lleials al mandat del poble, al president i al Parlament i proclamar la República des de Gavà”.

Ara la secció gavanenca de Primàries Catalunya resta a l’espera que, des de l’aparell central, els comuniquin què han de fer per desempatar i per acabar de decidir l’ordre de la llista. El que sí està clar és que “la llista s’haurà d’adequar a la llei electoral en el tema de la paritat i per tant, allà on falti una dona o un home, s’intercalarà pel mig un nom per decisió de tots els inscrits i dels candidats que buscarem entre les millors propostes per composar una llista home-dona”.