L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va registrar ahir a la tarda al Parlament de Catalunya tres propostes de resolució. La primera insta al Govern de la Generalitat a implementar certes millores en els servei de salut gavanencs: recuperar el servei d’urgències al CAP 1 abans d’acabar aquest 2018, reobrir el dispensari de Gavà Mar, o recuperar el servei nocturn de farmàcia d’urgència, entre d’altres. La segona proposta demana al govern català que es comenci a construir el CAP Gavà 3, i la darrera l’insta a elaborar abans del proper novembre un calendari d’execució i dotació pressupostària per a la construcció del nou Institut de Bruguers.
Raquel Sánchez ha assegurat que les tres propostes de resolució “tenen molt a veure amb problemes i amb l’estat de qüestions que per nosaltres són molt importants, i per tant demanem al Govern de la Generalitat que es posi al governar, que solucioni els problemes dels ciutadans, i en el cas de la nostra ciutat, demanem solucions referides a uns equipaments i a unes necessitats en matèria de salut i d’ensenyament que han estat llargament reivindicades”.
L’alcaldessa a més ha volgut recordar que les peticions que es fan “tenen un consens social, civil, i també polític perquè estem parlant d’equipaments que han estat reivindicats des de fa molt temps per la totalitat de les formacions polítiques de l’Ajuntament, i per tant demanem que s’impulsin perquè són necessitats essencials”.
En relació a la primera petició, Raquel Sánchez ha volgut posar de manifest que “el problema de l’atenció sanitària primària a la nostra ciutat, que es pot traslladar al conjunt del país, és que els professionals estan desbordats amb les necessitats dels ciutadans”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha recordat que “una ciutat com Gavà, que té 46.500 habitants, no té cap farmàcia de guàrdia que hagi d’estar oberta les 24 hores, n’hi ha una a La Pava que obre però voluntàriament, i aquesta situació ve determinada pel fet de que no tenim un servei d’urgències habilitat a Gavà”.
Respecte al CAP Gavà 3, l’alcaldessa recorda que aquest equipament “està previst en el Pla Estratègic Sanitari del Baix Llobregat pel període 2017-2020, i a més en el seu dia es va produir per part de l’Ajuntament de Gavà una cessió del terreny on s’ha d’instal·lar aquest CAP”.
I respecte a la construcció del nou Institut de Bruguers, Sánchez ha destacat que “en els darrers anys hem vist com les escoles de Gavà han millorat les seves infraestructures i equipaments gràcies a les aportacions i les inversions que hem fet des de l’Ajuntament, mentre que la Generalitat s’ha oblidat del compromís de tirar endavant el projecte de la reforma integral del nou Institut de Bruguers tot i tenir diverses resolucions aprovades per unanimitat pel Parlament de Catalunya que insten al govern en aquest sentit”.
Raquel Sánchez recorda que “la situació a Catalunya ja sabem la que és, amb unes institucions absolutament paralitzades per l’interès d’alguns de mantenir el focus només en un tema, i mentrestant som els Ajuntaments els que estem cuidant de les necessitats dels ciutadans”.
Aquestes tres propostes de resolució han estat entrades a registre pel grup parlamentari del PSC-Units per Avançar. L’encarregada de presentar les propostes ha estat Assumpta Escarp, diputada al Parlament de Catalunya i portaveu del grup parlamentari socialista en la Comissió de Salut. Escarp ha aprofundit en el fet de que “no hi ha govern, no es porten pressupostos al Parlament, i costa molt posar en marxa el Parlament, de fet estem en aquesta situació en la que es convoquen plens i s’anul·len, però el nostre grup parlamentari insisteix perquè, com ha dit l’alcaldessa, hi ha molts problemes que són de Gavà però en realitat són també de tot el territori”.