Raquel Sánchez amb els bombers
Un dels moments de la reunió de Sánchez amb els bombers de Gavà

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’ha reunit amb responsables i personal del Parc de Bombers de Gavà per conèixer de primera mà la situació que travessa el cos. La visita es produeix arran de les denúncies presentades pels sindicats dels Bombers de Catalunya on posen de manifest “la manca de recursos materials i humans”.

Sánchez va expressar “el suport de l’Ajuntament davant l’etapa difícil que travessen”, mentre que els bombers es van mostrar crítics amb el Govern de laGeneralitat, ja que, segons asseguren “des del 2008 no s’ha fet cap inversió en infraestructures i vehicles ni tampoc per dotar una plantilla que garanteixi el bon funcionament del servei”. Arran d’això, afirmen, “la majoria de parcs estan funcionant amb la plantilla sota mínims, de manera que, fins i tot, hi ha hagut dies en què s’han hagut de tancar parcs per no disposar de personal”, un fet que, van aclarir, “no s’ha produït a Gavà, ni es preveu que es pugui produir”, però sí pateixen “mancances” que resolen treballant en col·laboració amb altres parcs.

Els bombers també van explicar que actualment s’han deixat de fer hores extres per tal de fer palesa la precària situació de falta de personal que pateix el cos, un fet que suposa “no poder prestar el servei de forma correcta”, de manera que, segons els membres del cos, “només el sobre esforç dels companys i la sort han evitat que s’hagin produït mals majors”.

Els bombers van manifestar que els gestos del Departament d’Interior de la Generalitat “són insuficients i arriben tard”, i van demanar el suport de l’alcaldessa. En aquest sentit, Raquel Sánchez, que va “agrair als bombers la seva tasca i dedicació”, es va comprometre a “traslladar les reclamacions dels bombers de Gavà al Departament d’Interior i també a través d’iniciatives al Parlament de Catalunya”.

Així mateix, de cara a garantir el funcionament ordinari del Parc de Bombers, l’alcaldessa va anunciar que incorporarà el seu responsable “a les pròximes reunions que celebri la Junta Local de Seguretat per tal de coordinar el suport necessari, i continuarà amb l’estreta col·laboració existent amb els serveis municipals d’ADF i Protecció Civil”.