L'alcaldessa ha destacat la tradició de les activitats d'avui de la Festa Major
L'alcaldessa ha destacat la tradició de les activitats d'avui de la Festa Major

La tradició popular ha estat la protagonista de bona part dels actes d’aquest matí de la Festa Major. Començant ben aviat per la XIV Trobada de puntaires de Sant Pere, que com és habitual s’ha instal·lat a l’Illa de vianants. En total, prop de 200 entusiastes de les puntes de coixí s’hi han aplegat per demostrar a tothom que aquesta és una tradició ben viva i ben maca.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’hi ha atansat i s’ha referit a aquest matí carregat de tradició a la festa Major de Gavà: “avui tenim moltes activitats centrades en la cultura popular i tradicional, com poden ser aquestes puntaires o els castellers, activitats que treballem amb les entitats de la nostra ciutat”.

Sánchez ha aprofitat tanmateix per fer un primer balanç de les festes d’enguany tot assegurant que “les activitats d’avui són la continuïtat del que de fet han estat unes festes molt participatives, jo penso que ha anat força bé, que tots els espais, activitats i concerts han tingut molta gent que els ha gaudit, i és que hi ha hagut activitats per a totes les edats i tots els públics”.

L’alcaldessa ha conclòs recordant que “cal celebrar i estar orgullosos de com vivim els gavanencs les nostres festes majors”.

Sánchez ha aprofitat la seva visita a la Trobada de puntaires per repartir un ram de flors a les representants de les diverses entitats i associacions que s’hi han aplegat. Són entitats que venen no només de Gavà, sinó de llocs com ara Viladecans, Castelldefels, Barcelona, Sant Feliu, i Cornellà, entre d’altres llocs.

Dori Sanz, presidenta de l’Associació de Puntaires de Gavà, recorda que aquesta trobada “és una tradició molt arrelada a Gavà i espero que tothom la pugui gaudir”. Sanz posa de manifest aquesta participació de gent de fora explicant que “va arribar un moment que vam haver de tancar les inscripcions perquè si no ho fèiem s’ompliria tota la Illa i tota la Rambla, Gavà té alguna cosa especial que els hi agrada venir”.

Parlem en femení de les assistents a aquesta trobada perquè la veritat és que gairebé totes les persones que s’hi han aplegat eren dones. Però hi havia també algun home. Rafael Rafecas, per exemple, n’era un i ens ha explicat que “jo em vaig aficionar a les puntes a partir d’acompanyar a la meva senyora, ja que hi anava em vaig anar engrescant poc a poc a fer-les”. Segons Rafecas, “la punta en sí tota és bonica, el patró l’esculls ja segons si vols introduir color o no, però en general ja no la comences si no t’agrada”.